IT-arkitekt till Haninge Kommun

IT-arkitekt till Haninge Kommun

Är du en IT-generalist med erfarenhet av komplexa IT- ämnen? Nu söker Haninge kommun en IT-arkitekt till sin IT-enhet.

Här blir du en del av ett härligt och motiverat team som stödjer Haninge kommuns verksamheter.

I rollen som IT-arkitekt har du ansvar för att lämna arkitektonisk- och teknisk rådgivning till kommunens förvaltningar, verksamheter och projekt samt ser till att Haninges IT-arkitektur blir ändamålsenlig och säker.

Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som IT-arkitekt kommer du bli ansvarig för att säkerställa att våra verksamheter får bästa råd att följa IT-enhetens riktlinjer gällande IT-arkitektur och IT-säkerhet. Rollen har därför nära kontakt med kommunens verksamheter för att bland annat tillhandahålla teknisk expertis samt genomföra tekniska granskningar av utvalda lösningar och komponenter ur ett säkerhets- och standardiseringsperspektiv.

Du blir vår ambassadör i hela kommunen och förstår de olika behoven samtidigt som du ger vägledning enligt våra riktlinjer och korrekt IT-säkerhetsimplementering. Ditt strategiska perspektiv blir värdefullt utifrån kommunens förändringsresa framåt.

Du ansvarar för arkitekturgranskningar av projekt samt pågående och kommande aktiviteter hos våra verksamheter. Du ansvarar även för utvärdering av tekniska krav i samband med upphandlingar.

Målet är att fortsätta utveckla kommunens IT infrastruktur och tjänster samt att ha en väl fungerade och effektiv arkitektur och här blir du en viktig person med din kunskap, expertis och strategiska perspektiv.

Dina arbetsuppgifter
 • Fungera som rådgivare till den strategiska ledningsgruppen, verksamheternas IT-strateger och förvaltningsledare i arkitektur- och säkerhetsfrågor
 • Tillhandahålla teknisk expertis till verksamheterna ur ett säkerhets- och standardiseringsperspektiv
 • Styra och samarbeta med våra outsourcade leverantörer utifrån verksamheternas behov
 • Utvärdera tekniska krav i samband med upphandlingar
 • Hantera arkitektur- och säkerhetsgranskningar av olika projekt
 • Dokumentera och hantera Haninges systemportfölj
 • Delta i Haninge kommuns systemvalsråd
Värt att veta
 • Målet är att fortsätta utveckla kommunens IT infrastruktur och IT tjänster samt att ha en väl fungerade och effektiv arkitektur, med syfte att vidareutveckla den digitaliserade verksamheten inom Haninge kommun.
 • Vår enheten består av servicedesk, förvaltningsledare, projektledare, arkitekt samt avtalscontroller.
 • Vårt kontor ligger i centrala Haninge och vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter.
 • Vi har och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen Vi har också fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar samt att du ges du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.
Våra förväntningar

Vi söker dig som har en bakgrund inom IT-branschen och som har arbetat i en liknande roll som IT-konsult med några års erfarenhet som IT-administratör eller IT-arkitekt. Du beskriver dig själv som IT-generalist och har god kunskap och förståelse för hur samhällets digitalisering påverkar arbetet med verksamhetsnära IT utveckling.

Som person ser vi dig som lösningsorienterad och som tycker om att arbeta med en föränderlig miljö. Vi ser gärna att du gillar att leda och förmedla dina kunskaper inom ditt område och är en trygg ledare. Det är lätt för dig att engagera dig i djupare tekniska diskussioner med tekniska experter och översätta lösningen på ett begripligt sätt. Du är lyhörd, kommunikativ och handlingskraftig och tycker om att arbeta tillsammans med kollegor mot ett resultat.

Intresserad?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Paula Claesson
Email Mejla Paula Claesson
Område Haninge
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG IT
Sista ansökningsdag 12 okt 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG IT Digital: Specialister på fördomsfri IT-rekrytering TNG IT Digital är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som erbjuder fördomsfri IT-rekrytering och bemanning inom två områden: IT-support & drift och den digitala affären. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, och en transparent kandidatupplevelse utmanar vi våra kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG IT Digital, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Läs mer om TNG IT Digital: https://www.tng.se/rekrytering-tng-it-digital