Teletekniker med inriktning radio

Teletekniker med inriktning radio

gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på

Var med och säkerställ Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt - året om!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som Teletekniker kommer du att få möjlighet att självständigt och i team arbeta med förebyggande och säkerställande underhållsarbete av radio-/tele- och navigationsutrustningar. Detta innebär drift, underhåll, installationer och modifieringar av totalförsvarets anläggningar, system och utrustningar.. Du kommer att tillhöra en avdelning med 30 kollegor

Kvalifikationer
  • Gymnasieutbildning med el-/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren; t e x felsökning och reparation av radio- och IT-materiel och/eller allmän elektronik
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i både i tal och skrift
  • B-körkort
Som person har du ett stort intresse; och brinner för teknik. Du är öppen och social och trivs både att arbeta i grupp och kan arbeta självständigt och ta ett eget ansvar. Du har lätt för att priorietera och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

FMTIS Försvarsmaktens telekommunikations- och informations systemförband är Försvarsmaktens nätoperatör med ansvar för försvarets eget nät för tele- och datatrafik. Ansvaret omfattar hela kedjan, från anläggningar och transmissions- och bärarnät till applikationer, servrar och datorer. Arbetet sker på strategisk, operativ och taktisk nivå.

Över 5000 personer jobbar inom civila yrken i Försvarsmakten och över en fjärdedel arbetar inom FMTIS; med teknisk bakgrund och 90% av de är civila. Hos oss får du eget ansvar, möjlighet att växa med uppgiften och nya utmaningar. Och inte minst vara en del av en stark gemenskap.

Alla har olika skäl till varför man jobbar inom Försvarsmaten; t ex att vilja göra skillnad och utvecklas inom sitt yrke.

Försvarsmakten behöver dig med kompetens inom IT/teknik och telekommunikation. Din kompetens är ytterst viktig för Sveriges försvar. Hos oss kan du göra skillnad; bakom skärmen, i driftcentralen, i telemasten eller i stridsledningscentralen. Oavsett var; bidrar du till att försvara Sverige.

Placeringsort FMTIS, GE MITT Tele med placering Berga, men arbete kan även förekomma i övriga delar av landet.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas.

Upplysningar För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Roland Telin på telefonnummer 010-8238181.

Fackliga företrädare OFR/ O Anders Wallinder, OFR/ S Clarence Arnstedt, SEKO Matz Felix SACO Mika Laitanen VXL 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Berätta i ansökningsbrevet varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan bidra med tack vare ditt intresse och dina erfarenheter.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 feb (20 dagar kvar)