Sektionschef vid DokhA Mitt /DokhE, Muskö

Sektionschef vid DokhA Mitt /DokhE, Muskö

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sektionschef är dina huvuduppgifter att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom din sektion. Du motiverar och engagerar dina medarbetare i en verksamhet som ständigt utvecklas och förändras och deltar vid behov i produktionen inom avdelningen.

Som sektionschef har du personal-, verksamhets- och budgetansvar, samt ett ansvar för att gällande lagar, instruktioner och övriga föreskrifter följs.

Du bereder och stödjer avdelningschefen med operativa och strategiska frågor. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och bidrar där med dina kunskaper för att utveckla avdelningen som helhet.

Vid behov medverkar du i övriga verksamheter och uppgifter inom enheten.

Du måste vara beredd på att resa en del, ibland med någon övernattning.

Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning administration, registratur, arkivvetenskap, HR, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Goda ledaregenskaper
 • Mycket god samarbetsförmåga
 • God administrativ förmåga
 • B-körkort är ett krav
Meriterande kvalifikationer
 • Ledarerfarenhet
 • Ledarskapsutbildning
 • Kunskap om offentlig förvaltning och Försvarsmakten i allmänhet
 • Erfarenhet inom dokumenthanteringsområdet
 • Kunskap om försvarsmaktens verksamhetsledningssystem och produktionssystem
 • God pedagogisk förmåga
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har stor social kompetens och hög servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sökande enhet:
Dokumenthanteringsenheten i dess nuvarande form inrättades 1 juli 2015, och ingår som en del i FMLOG. Enhetens uppgift är att stödja Försvarmakten i myndighetsutövningen med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag,

imorgon och över tiden.

Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format och sekretessgrad längst hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.

DokhE består av en Centralregistratur, fyra Dokumenthanteringsavdelningar fördelade i landet samt Planeringsavdelning och Ledningsstöd.

Totalt cirka 100 personer på 24 orter.

På DokhA Mitt sker nu en omorganisation i syfte att skapa ett närmare och ett tydligare ledarskap och vi söker nu dig som vill vara med på vår spännande resa att bygga upp och utveckla den nya verksamheten. Förändringen innebär att inom avdelning Mitt skapas tre sektioner med ca 10 medarbetare på varje sektion. Till dessa sektioner söker vi nu sektionschefer.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Avdelningschef Annika Swedérus 070-692 19 69

Övrigt

Resor i tjänsten förekommer.

Tillträde mm

Befattningen är en tillsvidareanställning. FM tillämpar sex månaders provanställning.

Arbetsort: Muskö

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner

SACO: Sandra Eriksson
SEKO: Lise-Lotte Larsson,
OFR-S: Maria Budak

Samtliga fackliga nås via Försvarsmaktens växel på 0505-451000

Sista ansökningsdag är 2018-10-04.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 4 okt (8 dagar kvar)