Sambandsoperatörer civila och GSS OR1-4 till Marinens Radio

Sambandsoperatörer civila och GSS OR1-4 till Marinens Radio

Marinens Radio ingår i Sjöinformationkompaniet. Ett insatsförband som söker sambandsoperatörer.

Arbetsuppgifter:
Marinens Radio har modernt utrustade kommunikationscentraler, vars huvuduppgift är att säkerställa Försvarsmaktens samband med militära enheter, dels de så kallade fast anslutna och dels de som enbart kan nås via radio.
Marinens Radio verkar som Försvarsmaktens Kommunikationscentral gällande Rakel och fungerar även som stöd vid samverkan mellan militära och civila myndigheter genom Rakel.
Marinens Radio deltar i och stödjer såväl nationella som internationella skarpa operationer/insatser, övningar, prov- och försöksverksamheter.

Arbetsplatsen:
Verksamheten bedrivs i berganläggningar (fortifikatoriskt skydd) ute på Muskö i Stockholmsområdet och i Karlskrona, men även på andra geografiska platser. Till detta kommer även den del av verksamheten inom Marinens Radio som bedrivs på Marinens Taktiska Stab, vid Högkvarteret i centrala Stockholm. Delar av året genomförs verksamheten på andra orter i Sverige, innebärande att tjänsteresor ingår i jobbet.
Arbetsplatsens geografiska läge innebär att det är en stor fördel, men inte krav, att ha tillgång till eget fordon.

Tjänsten bedrivs dygnet runt året om vilket innebär schemalagd skifttjänstgöring såväl vardag som helg. Växeltjänstgöring mellan motsvarande funktioner i Försvarsmakten kan bli aktuell under kortare perioder, liksom tjänsteresor till andra orter och länder.
Under skifttjänstgöringen arbetar du relativt långa arbetsdagar men det finns möjlighet till övernattning så du behöver inte pendla varje dag. Normalt arbetar du ett flertal förlängda dagar eller nätter (det roterar), med efterföljande lång ledighet. Vid övningar och andra förhållanden förändras schemat för att passa in i den rådande verksamheten.

Vi som arbetar här är i kategorierna officerare, specialistofficerare, civilanställda och GSS.

Vi söker både GSS och civila. De civila kommer att erbjudas en tidsbegränsad anställning om maximalt två år.
GSS anställs enligt regelverket 8 år med möjlighet till ytterligare 4 år.

Kvalifikationer:
 • 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande.
 • Svenskt medborgarskap.
 • Körkort B.
 • Fysisk prestationsförmåga enligt FM FysS.
 • God vana att arbeta med IT-baserade system, främst i Windows-miljö.
Önskvärda kvalifikationer:
 • Mycket goda kunskaper i svenska.
 • God förmåga att på engelska uttrycka sig i tal och skrift.
 • God samarbets- och ledarskapsförmåga, hög stresstålighet samt god förmåga att ta eget initiativ.
Meriterande:
 • GSS eller har varit och genomfört befattningsutbildning Sambandsoperatör Marinen.
 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten, främst inom området ledningssystem.
 • Radiocertifikat
 • Kunskaper om radiokommunikation och vågutbredning.
 • Signalskyddsutbildning
Övrig nödvändig utbildning kommer att erhållas.

I urvalsprocessen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildningar och övningar samt att tjänstgöra i insatsorganisationen, likväl som krav på internationell tjänstgöringsskyldighet.

Tjänsterna är säkerhetsklassade. Enligt säkerhetsbestämmelserna inom Försvarsmakten måste all personal genomgå godkänd säkerhetsprövning före anställning.
Innan anställning kommer en hälsoundersökning att ske i Försvarsmaktens regi. Denna undersökning måste resultera i godkänt resultat.
Tillsättning kommer preliminärt att ske 10 december eller efter överenskommelse.

Denna annons avser ett behov av flera sambandsoperatörer.

Upplysningar: Tjf chef Marinens Radio Frank Holmberg, tel 0705-93 57 61

Fackliga representanter:
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
SACO, Lisbet Landin, tel. 0455-851 15
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel:0455-866 61, 070-872 67 58

Välkommen med din ansökan, senast 2018-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Administration, Koordinator, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 sept (8 dagar kvar)