Säkerhetsofficer

Säkerhetsofficer

Vi söker dig som vill arbeta som säkerhetsofficer vid Amfibieregementet och Haninge garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Säkerhetsofficeren deltar i planering och genomförande av säkerhetsskyddstjänsten. Du kommer i din roll som stabsmedlem genomföra uppgifter inom säkerhetsrapportering, personalsäkerhet, säkerhetsprövning, tillträdesbegränsning, säkerhetsplanering, informationssäkerhet och fysisk säkerhet. Du ingår i ett arbetslag som leds av säkerhetschefen. Arbetslaget består dessutom av en it-säkerhetschef och två säkerhetshandläggare.

Krav

Officersexamen
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
B-körkort.

Meriterande

Signalskyddsutbildning som:
Säkerhetsofficerskurs(SOK).
Kurs, handläggare i säkerhetstjänst, KHS.
HUMINT-utbildning.
Signalskyddsutbildning.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en analytisk person som kan identifiera ett problems olika beståndsdelar. Vi tror också att du har förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningsförslag. Vi ser gärna en person med bra förmåga att arbeta i grupp. Du tar själv ansvar för såväl egna uppgifter som för det gemensamma resultatet.
Vi värderar din förmåga att samarbeta och skapa nätverk. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Slutligen ser vi att du delar och lever i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Du företräder Amfibieregementet i ditt dagliga arbete, men även övriga delar av marinen och Försvarsmakten.
Övrigt
Tjänsten är placerad i nivå OR 7
Tillträde:1 oktober 2020.
Anställningsform: Tillsvidare.
Arbetsort: Berga (Västerhaninge).
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Intervjuer planeras och genomförs löpande efter inkomna intresseanmälningar. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras innan anställning.

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-01. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev. Betyg från gymnasium och officersutbildning.
Upplysningar om tjänsten lämnas av säkerhetschef Stefan Andersson 010-823 30 21 eller sektionschef Petter Lindquist 010-823 3034
Fackliga representanter
OFR-O: Rickard Benedetti, 070-875 68 05
OFR/S: Björn Engren, 070-252 78 16
SACO-F Carl Thyrén 010 823 30 84
SEKO: Anders Rydberg, 070-219 40 50

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö. Förbandet är baserat i Haninge (Berga) och i Göteborg.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 aug 2020 (19 dagar kvar)