Maskintjänstchef

Maskintjänstchef

Marinbasen söker dig som är, eller har varit, anställd i Försvarsmakten.
Tjänsten är en officersbefattning, Maskintjänstchef till Ekipagekompaniet. Du som har genomförd och godkänd officersexamen är välkommen att söka.

Om enheten
Ekipagekompaniet är ett av verkanskompanierna inom Marinbasen. Ekipagekompaniet finns utgångsgrupperat i Karlskrona, Göteborg och Haninge (Berga/Muskö). Kompaniet stödjer Marina förband med bogsering, förhalning/ assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten etc. Förbandet har även ansvaret för FM hamnar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som maskintjänstchef är du ansvarig för drift och under håll på plutonens enheter, exempelvis bastransportbåt, bogserbåt, trossbåt m.m. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande men består till stor del av transporter, sjöarbeten, förhalningar m.m. och detta ställer höga krav på gott sjömanskap hos våra besättningar.

Kvalifikationer
 • Genomförd och godkänd officersexamen
 • Lägst M6
 • Körkort klass B
 • Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav för sjögående personal
 • Godkänd läkarundersökning för sjögående personal
 • God datavana
 • Skyddstjänstutbildning
Meriterande
 • Skyddsvaktsutbildad
 • Utbildad på lätt trossbåt och stridsbåt
 • Elbehörighet
 • Goda språkkunskaper i engelska
Personliga egenskaper
 • Ansvarstagande
 • Noggrann
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning, officersbefattning, med 6 månaders provanställning vid ev återanställning. Heltidstjänstgöring. Arbetsort är Stockholm, Haninge. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Chef för 2.Sjötransportpluton Haninge: Peter Cullemark, 070-390 37 22
Chef för Ekipagekompaniet: Henrik Persson, 070-266 06 90

Information om rekryteringsprocessen
HR generalist Tove Dahlquist, tove.dahlquist@mil.se eller 073-202 54 51

Fackliga företrädare
TCO/Försvarsförbundet, Jan Wasberg, tfn 0455-86460, 070-626 18 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tfn 0457-47 16 18, 070-815 22 56
Saco, Birgitta Strauss, tfn 0455-852 23, 070-812 00 30
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tfn 0455-866 61, 070-872 67 58

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-06-05. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för tjänsten.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 5 juni 2020 (4 dagar kvar)