Logistikofficer till Marinstaben

Logistikofficer till Marinstaben

Logistikofficer till Marinstaben

Om tjänsten
Marinstaben är ett marint ledningsförband lokaliserat på Muskö utanför Nynäshamn. Marinstaben utövar en sammanhållen ledning av de marina förbanden vilket omfattar all utbildning, övning samt operationer med marina förband. Marinstaben är under tillväxt och söker en engagerad och positiv kollega som vill vara med att utveckla logistiken vid Marinstaben. Befattningen är placerad på Stabsavdelningen vid Marinstaben.

Trivs du med att identifiera och genomföra förbättringar i en organisation i ständig utveckling där Logistik är en viktig del? Då kan detta vara ett arbete för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som logistikofficer innebär ett ansvar att inom logistikfunktionen planera och leda förnödenhets- och materielförsörjning, tekniskt tjänst samt transporttjänst för stöd till Marinstabens verksamhet. I uppgifterna ingår också att samverka med sidoordnade förband och andra aktörer angående resursutnyttjande inom garnisonen.

Logistikofficerens arbetsuppgifter är bland annat:
  • Planera, leda, och följa upp logistikfunktionen vid Marinstaben
  • Handlägga ärenden och utarbeta beslutsunderlag, order och anvisningar
  • Stödja avdelningens övriga arbete
Kvalifikationer
  • Officersexamen
  • Dokumenterad erfarenhet av logistik inom Försvarsmakten
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet som kvartermästare
  • Erfarenhet av stabstjänstgöring
  • Erfarenheter PRIO och LIFT
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs det att du har mycket god samarbetsförmåga och har ett prestigelöst förhållningssätt till dina kollegor och dina arbetsuppgifter.

Vi tror att du är lyhörd, tydlig, snabb och engagerad med god analytisk förmåga som är beredd att ta ett stort ansvar som stabsmedlem, vilket kan innebära att även lösa andra ställda uppgifter utanför ditt professionsområde.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för befattning.

Övrigt

Befattningen är militär, OR 6-7. Individuell lönesättning tillämpas. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Anställningen kräver godkänd registerkontroll. Befattningen är placerad vid Marinstaben, arbetsstället är Muskö.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för stabsavdelningen Jens Ribestrand, tfn 070-549 99 88, e-post jens.ribestrand@mil.se.

Fackliga representanter

SACO-S Dick Berzén

OFR/S Björn Engren

OFR/O Erik Tollin

SEKO Anders Rydberg

Kontakt med samtliga via FM växel 08-7887500

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-26 . Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (i PDF-format).
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (16 dagar kvar)