HR-administratör/Junior HR-generalist

HR-administratör/Junior HR-generalist

Marinstaben etablerades på vackra Muskö den 1 januari 2019. Vi är ett förband under tillväxt och söker nu en driven och positiv kollega, som vill vara med att utveckla och bygga upp HR på Marinstaben.

Arbetsuppgifter
Tjänsten är kombinerad, du kommer arbeta både som administratör och HR-generalist. Som administratör/HR-generalist kommer du arbeta brett med olika typer av personalfrågor, allt från personaladministration till rekrytering och rehabilitering. Du kommer vara en resurs för både HR-avdelningen samt för Marinstabens chefer.

Som HR-administratör på Stabsavdelning har du en viktig roll i att stödja HR-chef och Marinstabens chefer i det dagliga arbetet. Du kommer att arbeta nära de övriga medarbetarna på HR-avdelningen. I det dagliga arbetet ingår att bidra i både små och stora frågor samt säkerställa att allt flyter på så smidigt som möjligt.

Arbetet som HR-administratör innebär bl.a. skrivande av olika typer av beslut, framtagande av underlag i systemen. Vara med i lokal personalförsörjningsnämnd och administrationen kring det.

Som HR-generalist arbetar du brett inom hela HR-området och verkar som ett konsultativt stöd till chefer och medarbetare för en av Marinstabens avdelningar. Du kommer bl.a. stödja i frågor rörande: rekrytering, avtalsfrågor, rehabilitering och vara bollplank till cheferna i olika personalfrågor. Eftersom Marinstaben fortfarande är under uppbyggnad så kommer arbetet även innefatta framtagande av processer och rutiner.

Kvalifikationer
Relevant högskoleutbildning, gärna inom HR/Beteendevetenskap eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.
Goda kunskaper inom Officepaketet inkl. Excel.

Meriterande
Erfarenhet från Försvarsmakten
Erfarenhet SAP/Prio
Erfarenhet av administrativt arbete

Personliga egenskaper
Som person tycker du om att arbeta i en miljö som är under uppbyggnad och förändring. Du är serviceorienterad och är orädd för att snabbt ta tag i ett behov eller problem. Du har en god förmåga att arbeta självständigt, men kan snabbt växla för att arbeta tillsammans med dina kollegor. För att trivas i tjänsten måste du tycka om administration, att ta ansvar, vara initiativrik och vara ett stöd till cheferna. Du måste ha god samarbetsförmåga.

Övrigt
Befattningen är civil. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-generalist Mari Nyber 08-514 396 28

Välkommen med din ansökan senast den 2020-01-30, som ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för denna tjänsten.

Fackliga representanter
SACO-S Camilla Robertsson, OFR/S Björn Engren, OFR/O Arne Nilsson, SEKO Hans Monthan

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 jan 2020 (11 dagar kvar)