Bekämpningschef/bekämpningsledare till 2.amfibiebataljonen

Bekämpningschef/bekämpningsledare till 2.amfibiebataljonen

Om tjänsten

Som bekämpningschef/bekämpningsledare vid 2.amfbibiebataljonens stab är din huvuduppgift att samordna bataljonens bekämpningsresurser. Till vardags är du Amfibiekårens funktionsföreträdare inom bekämpning, vilket är förbandets huvudfunktion. Du samordnar utbildning, övning och beredskap för krigsförbandet.

För att möta vardagens krav på utbildning och tillgänglighet är krigsförbandet 2.amfibiebataljonen organiserad i två bataljoner. Utbildningsbataljonen fokuserar på utbildning med fokus på värnpliktiga och Amfibiebataljonen upprätthåller tillgänglighet där vardagen präglas av utbildning, övningar, nationella operationer och internationella insatser. Bekämpningschefen/bekämpningsledaren är en del av S3 i Amfibiebataljonen med funktionsföreträdaransvar för bekämpning vilket omfattar båda bataljonerna. Detta medför en stor variation i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

OR 7-8

Dokumenterad erfarenhet av sjömålsbekämpning eller markmålsbekämpning på kompani/bataljon

FMFysS tilläggskrav minst nivå 2

Simning 400m samt livräddning

Körkort B

Meriterande

Utbildad bekämpningsledare
Utbildad eldledare
Erfarenhet av stabstjänst
Erfarenhet av stridsledning kompani/manöverbataljon

Personliga egenskaper

Du är yrkesofficer med bakgrund inom indirekt eld. Du är bekväm med att hålla många bollar i luften, både på kort och lång sikt.
Mottot vid förbandet är att vi alltid löser uppgift. Det innebär att de som tjänstgör i förbandet alltid ställer upp, gör sitt bästa i alla lägen och gillar att anta utmaningar.
För att klara av tjänsten är en god fysisk förmåga en fördel.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Tillsvidareanställning, inleds eventuellt med 6 månader provanställning.

Tillträdesdatum
Enligt överenskommelse.

Arbetsort
Berga

Lön
Enligt avtal.

Ansökan

Personligt brev
  • CV med referenser
  • Intyg på betyg och utbildningsbevis
Frågor gällande befattningen och rekryteringsprocessen hänvisas till s3amfbat-amf1@mil.se.

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-01.

Fackliga representanter
OFR/O Simon Abrahamsson nås via of-amf@mil.se.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö. Förbandet är baserat i Haninge (Berga) och i Göteborg.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 juni 2020 (2 dagar kvar)