Assistent till operationssektionen

Assistent till operationssektionen

Regementsstaben utgör regementschefens stöd för att leda Stockholms Amfibieregemente (Amf 1). Staben bereder order från högre chef, utarbetar beslutsunderlag samt fördelar och koordinerar uppgifter. Staben är funktionsindelad i sektioner där operationssektionen, Ops, arbetar med ledning, samordning och uppföljning inom förbandets genomförandeprocess, säkerhet- och infotjänst.

På Ops hanteras ärenden med varierande komplexitet inom ett brett spektra. I ditt arbete kommer du att i huvudsak assistera sektionschefen och operationsofficerarna i deras vardag. Du kommer även ha egna ansvarsområden.

För dig som saknar tidigare erfarenhet av stabsarbete men vill utvecklas inom den militära professionen innebär ett arbete som stabsassistent på Ops ett bra avstamp för dig som har ambition att läsa till taktisk officer eller på sikt arbeta som civilanställd på civil- eller militärstab.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Stödja avdelningen inom ramen för administration, beställningar och fordonstjänst.
  • Stödje avdelningen vid allmänt stabsarbete som innebär både beredning och genomförande av uppgifter
Kvalifikationer
  • Van användare av både MS Office och SharePoint
  • B-körkort
  • Godkänd gymnasieexamen
Personliga egenskaper
Vi tror att du som person är serviceinriktad och gillar att arbeta i en organisation med högt tempo och varierade arbetsuppgifter. Som person behöver du vara prestigelös och gilla att samarbeta med andra för att nå resultat. Vi tror även att du som person tycker om och tar ansvar för att utvecklas inom ditt arbetsområde.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av affärssystem SAP/PRIO
  • Tidigare tjänstgöring som assistent
  • Militär utbildning
Övrigt
Befattningen är civil med placeringsort vid Berga, Haninge kommun. Tjänsten är en ALVA-anställning om två (2) år. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras innan anställning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Kapten Karl Olsson, chef för operationssektionen, e-post: Amf1-ops@mil.se

Välkommen med din ansökan, innehållandes CV och personligt brev, senast 2022-06-06. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Fackliga representanter

OFR-O: Michael Jarkö
OFR/S: Björn Engren
SACO-S-FM: Fredrik Wilson
SEKO: Anders Rydberg

Samtiga nås via växeln: 08 - 788 75 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen. Under 2023 kommer Amf 1 också få produktionsansvar för krigsförbandet 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (16 dagar kvar)