Administratör

Administratör

Är du en duktig administratör som drivs av att ha många pågående ärenden? Tycker du om att stödja dina kolleger i arbetet med de administrativa stödsystemen? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Om enheten
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Driftsstyrningskompaniet (DSK)utformar och upphandlar tekniskt underhåll både förebyggande och avhjälpande underhåll för marinens fartyg och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Avdelningen består av 70 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga och Nynäshamn/Muskö. Denna tjänst innebär tjänstgöring både på Berga och på Muskö. Denna tjänst har placering Berga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stödja systemingenjörerna med ekonomisk administration avseende teknisk tjänst i nära sammarbete med vår Controller i Karlskrona.
 • Stödja avseende beställning och fakturering i våra stödsystem (Försvarsmaktens stödsystem PRIO och Lift).
 • Ta ut relevanta ekonomiska rapporter.
Stödja med administration avseende:
 • Bevakning av ärendehantering (System VIDAR).
 • Nyanställning (tex inpassering legitimation, behörigheter).
 • Stöd avseende arbetstidsplanering (System PRIO).
 • Hemliga-handlingar.
 • Cyklar och bilar.
Du har också ansvar för våra skrivmaterialförråd i Berga/Muskö.

Kvalifikationer
 • Vi söker dig som har relevant 3 årig gymnasieutbildning, eller som av arbetsgivaren bedöms som motsvarande.
 • Dokumenterad erfarenhet av ekonomi administration.
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl tal som i skrift.
 • God datorvana (MS office).
 • Körkort B.
Meriterande
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens stödsystem t.ex. LIFT och PRIO (SAP).
 • Tidigare erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem.
 • Utbildning inom ekonomiadministration.
Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.
I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige.
Arbetsort: Berga.

Upplysningar om befattningen kontakta:
Rekryterande chef Lars Ehnbom, tfn. 076-6225010 alt. lars.ehnbom@mil.se

Information om rekryteringsprocessen kontakta:
Magnus Olsson N1 Marinbasen, tfn 070 618 92 88.

Fackliga företrädare
TCO/Försvarsförbundet: Jimmy Svensson, tfn 0455-852 70 / 070-674 19 17,
SEKO: Jan-Anders Nilsson, tfn 0457-47 16 18 / 070-815 22 56,
SACO: Lisbeth Landin, tfn 0455/85115 / 073-1828047,
Officersförbundet: Mikael Danielsson, tfn 0455-866 61 / 070-872 67 58.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2019-12-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 20 dec 2019 (10 dagar kvar)