Logistikkoordinator

Logistikkoordinator

Outl1.se (Arc E-commerce AB) är ett svenskt e-handelsföretag med ett brett sortiment inom hem-, fritids- och trädgårdsprodukter.
Vi köper in kvalitetsvaror utan dyra mellanled och butikskostnader. Inköpen görs huvudsakligen i containervolymer under egna varumärken från leverantörer i Asien och produkterna säljs sedan online till kunder i hela landet via vår hemsida outl1.se.
Vi befinner oss i en stark tillväxt och vi söker nu en logistikkoordinator som ansvarar för containerplaneringen och uppläggandet av leverantörsbetalningar.

Sedan juli-2019 är vi
en del av Bygghemmagruppen.

Profil/Personliga egenskaper

Outl1.se kännetecknas av en prestigelös företagskultur med snabba beslutsvägar och högt tempo.
Som logistikkoordinator kommer du att vara en nyckelspelare i inköpsorganisationen och sitta på en spindel-i-nätet roll.
För att trivas i denna roll krävs därför att du gillar att ha väldigt många bollar i luften samtidigt.

Du kommer att ingå i inköpsteamet och rapportera till inköpschef.
Rollen som loogistikkordinator ställer stora krav på prioriteringar, struktur och helikopterperspektiv och inte minst driv.
Vi ser gärna att du har ett försäljningsintresse, då försäljningstrender kommer styra dina prioriteringar i dialogen med speditörer och leverantörer.

Vi tillämpar ett ax-till-limpa tänk, dvs du kommer vara ansvarig för att koordinera containerplaneringen från det att ordern läggs tills att varorna ankommer vårt lager och att schemat hålls och att regelbundet informera alla berörda parter om status.

I och med att vi arbetar med säsongsmässiga varor är leveransprecision key och för att lyckas i denna roll krävs det att du verkligen vill äga din arbetsuppgifter och är proaktiv och har stor initiativförmåga och ett out-of-the box-tänk.

Eftersom rollen även innebär att du kommer lägga upp leverantörsbetalningar är det önskvärt att du har en förståelse och intresse för internationell handel och ekonomi.

Det är en fördel om du har erfarenhet av containerplanering, men störst vikt lägger vi vid att du gillar att ta ägarskap i dina arbetsuppgifter och har ett stort driv.

Kvalifikationer
  • Vidareutbildning inom inköp- eller ekonomi eller logistik
  • Goda Excelkunskaper
  • Goda kunskaper i engelska, både i skrift och tal

Arbetsuppgifter:

- Uppläggning av leverantörsbetalningar

- Containerplanering & koordinering

- Daglig uppföljning med leverantörer & speditörer gällande logistikfrågor

Vad vi erbjuder:

- Tjänstepension

- Friskvårdsbidrag

- Stor möjlighet att påverka utformningen av din egen roll.

- Försäkring

- Entreprenördriven verksamhet

Upplägg och kontakt:

- Start: Så fort som möjligt

- Omfattning: Heltid (Vi tillämpar 6 månaders provanställning)

Rekrytering sker löpande, så tveka inte att vara snabb med din ansökan.

Märk din ansökan med "Logistikkoordinator"
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://outl1.se/
Sista ansökningsdag 19 maj 2020 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Outl1.se är ett svenskt, framgångsrikt och starkt växande E-handelsbolag som just nu tar stormkliv på den svenska marknaden och planerar nu på att slå till internationellt. Vi säljer alltifrån hem-,fritids- och trädgårdsartiklar. Produkterna säljs online via vår hemsida outl1.se till både privat- och företagskunder.