Orderplanerare inom supply chain

Orderplanerare inom supply chain

Har du en akademisk examen inom logistik eller supply chain och är intresserad av att arbeta mot dagligvarubranschen? Är du en noggrann person som motiveras av att tänka logiskt och att hitta de smartaste och mest lönsamma lösningarna? Då är det dig som vi söker som orderplanerare hos Dagab Inköp & Logistik en stor koncern med många utvecklingsmöjligheter!

Information om uppdraget

Dagab Inköp & Logistik ingår i Axfoodkoncernen och ansvarar för att Axfoods sortiment, inköp och logistik fungerar på bästa sätt för koncernens kedjor och externa affärskunder. Som orderplanerare tillhör du avdelningen Autoorder, en del av funktionen Dagab VFS (Varuflödesstyrning). Avdelningen ansvarar för all planering och styrning av ett effektivt och lönsamt varuflöde till Willys, Hemköp, Tempo och Snabbgrossbutiker runtom i hela landet. Tjänsten är placerad i Jordbro söder om Stockholm.

Du välkomnas till en organisation som har tydliga värderingar och kärnvärden (Butiken är scenen, Vi vågar, Vi har koll, Du är viktig och Vi är starka tillsammans) som ligger till grund för samtliga medarbetares dagliga arbetsinsatser. Man satsar på sina medarbetare, de ska växa och utvecklas genom ett ständigt lärande och erbjuder därför goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling inom koncernen. Du kommer att arbeta i en driven och ambitiös grupp där du som ny medarbetare kommer att läras upp och stöttas av dina duktiga och erfarna kollegor.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Dagab Inköp & Logistiks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas hos Dagab Inköp & Logistik.

Arbetsuppgifter

Som orderplanerare ansvarar du för att dagligen bevaka ett antal olika system samt granska och kvalitetssäkra automatiskt genererade orderförslag till cirka 440 av Axfoods egenägda och handlaräga butiker (Willys, Hemköp, Tempo, och Snabbgross). Det är ditt ansvar att säkerställa att dessa order har god kvalitet och korrekta systemförutsättningar. Rollen innebär många kontaktytor både internt och externt där du förväntas bemöta och ge god service till butiker och andra funktioner inom Axfood.

Du kommer till exempel att:
 • Styra, balansera och prognostisera ordervolymer.
 • Besvara frågor från butikerna på ett professionellt och trovärdigt sätt där du även tar fram den bästa och mest effektiva lösningen till deras behov.
 • Dagligen arbeta i Datalagret och med Excel där du analyserar och bearbetar stora mängder data.
Tjänsten riktar sig till dig som är relativt nyexaminerad från din akademiska utbildning och som vill ta dig an en operativ roll där det ställs höga krav på noggrannhet och stort ansvarstagande redan från första dagen. Vi ser att du som söker är en kommunikativ person som letar efter en tjänst där du får fortsätta att använda och utveckla din analytiska förmåga och dina goda kunskaper i Excel.

Vi söker dig som
 • Har en examen från högskola eller universitet inom logistik, supply chain eller annan liknande inriktning.
 • Har mycket goda kunskaper i Officepaketet främst inom Excel (Pivot och Macro) samt Power Point.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal- och skrift, då all kommunikation sker på svenska.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom dagligvaruhandeln och/eller varuförsörjning, supply chain, logistiksplanering eller liknande.

Du är noggrann och drivs av utmaningar. Du är inte rädd för att agera i oväntade situationer (ex. systemstörningar) och har förmågan att agera snabbt efter uppsatta arbetsrutiner. Då tjänsten har många kontaktytor vill vi att du ha en stark kommunikativ förmåga och en känsla för service. Vi ser det som extra fördelaktigt om du som person bidrar till nytänkande och är positivt inställd inför nya förändringar i det dagliga arbetet.

Mångfald:
Axfoodkoncernen har branschens tuffaste mål för mångfald och de ser mångfald som en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mat hjälper företaget att spetsa deras kunderbjudande. De har kommit långt men vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla deras tjänster.

Övrig information
 • Start: Augusti
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 6 mån provanställning
 • Placering: Jordbro i Haninge söder om Stockholm.
 • Arbetstider: 07:00-16:00 (06:00-15:00 var 4-5:e vecka), helgarbete enligt rullande schema var 4-5:e vecka.
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Rikard Bendt
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Mer info
Område Haninge
Yrkesroll Transport & Logistik, Lager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dagab är en del av Axfood koncernens verksamhet som bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys, Hemköp och Axfood Snabbgross. Totalt har Axfood 264 egna butiker och cirka 820 samverkande butiker. Dagab Inköp & Logistik ansvarar för att Axfoods sortiment, inköp och logistik ska fungera optimalt för koncernens kedjor och externa affärskunder. Axfoodkoncernen arbetar ständigt med att effektivisera varuflödet från sortiment och inköp till lagerhantering och distribution. Leveranser sker från någon av de sju distribunalerna i Jordbro i Stockholm, Backa i Göteborg, Jönköping, Borlänge, Örebro, Skellefteå och Sätra.