Teknisk lärare inom IT-system Komnät Luft och Väder

Teknisk lärare inom IT-system Komnät Luft och Väder

Är du intresserad av teknik? Vill du vara delaktig i att stärka och utveckla den tekniska kompetensen inom Försvarsmaktens Ledningssystem?

I så fall har vi en plats för dig - Tillsammans utbildar vi Försvarsmaktens tekniska personal.

Ledningssystemavdelningen på FMTS Utbildningsenhet arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter (Armén, Flygvapnet, Marinen) och försvarsgrenar. Här finns djup teknisk kompetens t ex inom teknikområden som el, IT-säkerhet, radiokommunikation, server/klientlösningar, krypto och radar/sensorer. Gemensamt för dem är att de berör ledningssystem på ett eller annat sätt. Ledningssystemavdelningen består idag av 32 medarbetare indelade i 3 sektioner.

Vi är en avdelning med stark avdelningsanda där samarbete är i fokus.

Nu söker vi dig med driv och nyfikenhet
med teknisk bakgrund/erfarenhet som vill arbeta med utbildning på Försvarsmaktens system för kommunikation inom mark- och luftarena. Systemen är IP-baserade med innehåll som t ex serverdrift, IT-säkerhet, nätverk och IT-larmsystem. Vi ser till att du får relevant kompetens inom området som du kan utveckla utifrån det som passar din bakgrund, vilja och önskemål såväl som organisationens behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Planera, administrera och genomföra teknisk utbildning på IT-system för Försvarsmaktens olika anställningskategorier (officerare, specialistofficerare, rekryter och civila)
 • Arbeta med att utveckla och knyta an utbildningen till en militär kontext
 • Delta i utvecklingsarbete kopplat till utbildning på såväl nya som befintliga ledningsstödsystem
 • Utgöra ett stöd och vara rådgivare inom ditt teknikområde
 • Kvalitetssäkra och följa upp inköpta kurser
Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning, teknisk inriktning med arbetslivserfarenhet inom IT/datateknik eller motsvarande.
 • Körkort klass B.
 • God kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Meriterande
 • Pedagogisk erfarenhet
 • Genomförd värnplikt/officersutbildning
 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arbete inom nätverk och vädersensorer
Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du förstår sambandet mellan vad du förmedlar och hur det uppfattas och utvecklar andras förmåga.

Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden, men också för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel utformning av nya kurser, rekryteringsarbeten eller systemövningar.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning i en civilbefattning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är placerad på FMTS i Halmstad och inleds med 6 månaders provanställning och tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Resor nationellt och internationellt förekommer i befattningen. Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ett ämne med anknytning till sökt befattning.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av Sektionschef Magnus Pettersson 072-387 96 23.

Fackliga företrädare
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén
Nås via växeln 08-788 75 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 apr 2023 (14 dagar kvar)