Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Teknisk lärare i ledningssystem mot radio-, nätverks- och mätteknik

Är du intresserad av teknik? Vill du vara delaktig i att stärka och utveckla den tekniska kompetensen inom Försvarsmaktens Ledningssystem?

I så fall har vi en plats för dig - Tillsammans utbildar vi Försvarsmaktens tekniska personal.

Ledningssystemavdelningen på FMTS Utbildningsenhet arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter (Armén, Flygvapnet, Marinen) och försvarsgrenar. Här finns djup teknisk kompetens t ex inom teknikområden som el, IT-säkerhet, trådlös kommunikation, server- och klienthantering, krypto och radar/sensorer. Gemensamt för dem är att de berör ledningssystem på ett eller annat sätt. Ledningssystemavdelningen består idag av 32 medarbetare indelade i 3 sektioner.

Vi är en avdelning med stark avdelningsanda där samarbete är i fokus.

Nu söker vi dig med driv och nyfikenhet
med teknisk bakgrund/erfarenhet som vill arbeta som kurschef/lärare och utbilda på teknisk tjänst inom ledningssystemområdet mot markarenan. Systemen är till stor del nätverksbaserade och installerade på fordonsplattformar och containerhytter och berör ämnesområden som radioteknik, nätverksteknik och mätteknik. Vi kommer tillse att du erhåller relevant kompetens inom ledningsstödsystemen och utveckla den utifrån det som passar din bakgrund, vilja och önskemål såväl som organisationens behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Planera, administrera och genomföra teknisk utbildning på ledningsstödsystem inom främst markarenan för FM olika anställningskategorier (officerare, specialistofficerare, rekryter och civila)
 • Arbeta med att utveckla och knyta an utbildningen till en militär kontext som kan kopplas mot krigsförbanden
 • Kunna delta i utvecklingsarbete kopplat till utbildning på såväl nya som befintliga ledningsstödsystem
 • Kunna utgöra ett stöd och vara rådgivare inom ditt/dina ledningsstödsystemsområden
 • Kvalitetssäkra och följa upp inköpta kurser
Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning inom datakommunikation/nätverksteknik/elektroteknik eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
 • Körkort klass B
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet inom området datakommunikation/ nätverksteknik/ elektroteknik eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
 • Goda kunskaper och förmåga i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Meriterande
 • Erfarenhet av att planera och genomföra teknisk utbildning
 • Pedagogisk erfarenhet
 • Genomförd värnplikt/officersutbildning
 • Teknisk kompetens inom Försvarsmaktens ledningsstödsystem
Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du förstår sambandet mellan vad du förmedlar och hur det uppfattas och utvecklar andras förmåga.

Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden, men också för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel utformning av nya kurser, rekryteringsarbeten, eller systemövningar.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning i en civilbefattning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är placerad på FMTS i Halmstad och inleds med 6 månaders provanställning och tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Resor nationellt och internationellt förekommer i befattningen. Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ett ämne med anknytning till sökt befattning.

Närmare upplysningar om befattningen lämnas av: Sektionschef Mikael Helin (Ledningssystemavdelningen). Nås via växelnummer 035-266 20 00.

Fackliga företrädare
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén
Nås via växeln 08-788 75 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 maj 2023 (62 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare