Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Säkerhetshandläggare till Utbildningsenheten

Publiceringsdatum
02 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) är sammanhållande för all teknisk utbildning i Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Utbildningsenheten som består av sex avdelningar söker nu en säkerhetshandläggare för att stötta enheten och dess chefer i samtliga säkerhetsrelaterade frågor. Hos oss blir du en stabsmedlem i skolstaben och bidrar med dina kompetenser i dess arbete.

Som säkerhetshandläggare är du chefernas stöd i samtliga säkerhetsrelaterade frågor.

Du samordnar enhetens säkerhetsskyddsanalyser och säkerhetsskyddsplaner, stödjer chefer i säkerhetsprövningsprocessen, är vår expertis vid SUA-upphandlingar, samt stödjer vår HR-funktion vid grundkontroll och referenstagning vid nyrekrytering. Utbildar personal inom gällande säkerhetskyddsbestämmelser.

Du stödjer oss också i frågor avseende fysiskt säkerhet, infraåtgärder och övriga arbetsuppgifter där säkerhetsfrågorna berörs.

KRAV

Kvalifikationer

Relevant universitets-eller högskoleutbildning eller erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdig/motsvarande.

Aktuell och relevant erfarenhet av arbete i säkerhetskänslig verksamhet.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. På denna tjänst behöver du vara en person med hög professionell etik. Du har ett öga för struktur och kvalitet och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när du fattar beslut. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta och har hög kommunikativ förmåga. Du behöver också vara initiativrik och kunna driva dina frågor i organisationen.

Meriterande

Det är meriterande om du har kunskaper om säkerhetslagstiftningen och praktisk erfarenhet av att ha tillämpat dessa kunskaper i ditt yrkesutövande. Du ska också ha goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift.

Övrigt

Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Befattningen är placerad på Försvarsmaktens tekniska skola i Halmstad.

Upplysningar om befattningen ges av Stabschef Magnus Fahrman 070-252 17 25.

Fackliga representanter nås via växeln 08-788 75 00.

HSOF: Anders Norén
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Håkan Eliasson
SEKO: Jörgen Jansson

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben - utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 augusti 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren