Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Militär Besiktningstekniker

Ansök nu
Har du några års erfarenhet som besiktningstekniker eller fordonsmekaniker? Har du ett genuint teknikintresse och dokumenterad fordonskunskap? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Om enheten
Besiktningsenheten (BesE) är en enhet inom Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) som utför trafikvärdighetskontroller och statusbedömningar på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och levererar tekniskt systemstöd.

Besiktningsenheten har ca 90 medarbetare och bedriver verksamhet i hela landet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består huvudsakligen av att utföra trafikvärdighetskontroller och statusbedömning (Grundtillsyn) på Försvarsmaktens fordon och fordonssystem, för att därmed bidra till att säkerställa hög kvalitet, funktionalitet och en god arbetsmiljö. Inriktningen är mot tyngre fordonssystem. Då arbetsflödet varierar så är det viktigt att du kan hantera flera olika projekt samtidigt.

Arbetet sker på våra fasta kontrollstationer men även på andra orter och platser såväl nationellt som internationellt där Försvarsmakten bedriver sin verksamhet varpå du behöver vara nyfiken och flexibel till ditt sätt och klarar av att jobba i en föränderlig miljö.

Resor i tjänsten förekommer.

Krav
Kvalifikationer
 • Lägst fullföljd två- eller treårig fordonsteknisk utbildning med inriktning fordonsmekaniker eller annan teknisk utbildning eller kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Några års arbetslivserfarenhet företrädesvis som besiktningstekniker eller fordonsmekaniker, företrädesvis mot tyngre fordon
 • Kunskaper i MS-Officepaketet företrädesvis Excel och Word
 • Lägst körkortsbehörighet C
 • Uttrycker dig obehindrat på svenska i såväl tal som skrift
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är driven, noggrann, strukturerad, ansvarstagande och kvalitetsmedveten. Du har ett högt engagemang, självständig och har initiativförmåga. Du är serviceinriktad, lösningsorienterad och prestigelös med god social förmåga. Att samarbeta är naturligt för dig.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
 • Genomgått grundutbildning för Besiktningstekniker med lägst tilläggsutbildning tunga fordon
 • Försvarsmaktens mekanikerutbildning
 • Ytterligare körkortsbehörigheter än C
 • Kunskap och erfarenhet av arbete med statusbedömning på fordon
 • Kunskap och erfarenhet av arbete i stödsystem som t.ex. SAP
 • Genomförd värnpliktsutbildning
Övrigt
Arbetet medför krav på resor i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning.
I anställningen ingår internationell arbetsskyldighet.
Arbetsort: Halmstad

Kontakt
Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta Avdelningschef MITT Sven-Henrik Sandberg, 0709-831767 eller Avdelningschef Mälardalen Joacim Wettermark 0729-723783

Fackliga representanter
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Håkan Engblom
OFR-O: Anders Norén

Samtliga nås via växeln: 035-266 20 00

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-06-07. I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare