Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Lv 6 söker biträdande IT-säkerhetschef

Ansök nu
Luftvärnsregementet i Halmstad befinner sig just nu i en utvecklande period med införande av nya vapensystem och förband. För att möta utvecklingen och det ökade behovet av bearbetningsförmåga inom ram för säkerhetstjänst önskar regementets säkerhetsskyddsavdelning, G2, rekrytera en biträdande IT-säkerhetschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga fokus kommer att vara inom säkerhetsfrågor i och runt informationssystem. Arbetsuppgifter såsom säkerhetsuppdatering, sökning efter skadlig kod, analyser av loggar, och ackrediteringsarbete i informationssystem är vanligt förekommande. I tjänsten ingår också säkerhetsplanering samt att göra säkerhetsanalyser.

Du kommer även stödja i samband med säkerhetsprövning av personal, genomföra internkontroller och destruktion av säkerhetsskyddsklassificerad information samt ansvara för utbildning av Luftvärnsregementes personal i säkerhetstjänst och handhavande av olika informationssystem.

Som en del i ditt arbete ingår också att stödja IT-säkerhetschefen i utredningar av IT- incidenter samt frågor som rör teknisk bevakning.

Riktlinjer för all verksamhet och arbete du kommer att bedriva är de fastställda lagar och förordningar som reglerar säkerhetstjänsten och i synnerhet IT-säkerhetstjänsten.
Tjänsten bereder också möjlighet till flera kompetenshöjande utbildningar inom området säkerhetstjänst.

Du kommer även som stabsmedlem inom Luftvärnsregementets stab delta i stabens samt avdelningens övriga verksamhet.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom drift av informationssystem och/eller säkerhet i informationssystem, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Minst tre års erfarenhet inom IT-säkerhet
  • Du ska ha en god muntlig och skriftlig framställningsförmåga i såväl svenska som engelska.
  • B-körkort
Meriterande
  • Tidigare erfarenhet eller kunskap om IT-processer i Försvarsmakten.
  • Tidigare erfarenhet eller kunskap om informationssystem i Försvarsmakten.
  • Kunskap om Försvarsmaktens regelverk.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Du är driven, kan ta egna initiativ och verkar för utveckling och förbättring inom ditt arbetsområde. Vi ser att du har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att prioritera och följa upp ställda uppgifter. Vidare ser vi att du är flexibel, prestigelös, lyhörd och har en god samarbetsförmåga. Arbetet sker utifrån Försvarsmaktens värdegrund vilken vi självklart ser att du delar.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är civil tillsvidare med placering vid Luftvärnsregementets säkerhetsavdelning med arbetsort Halmstad. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Före erbjudande om anställning genomförs säkerhetsprövning med registerkontroll på den sökande. Observera att registerkontrollen även omfattar sambo/make/maka.

Vid anställning i Försvarsmakten får du en krigsplacering och du kommer vid behov att delta i övningsverksamhet.Resor förekommer i tjänsten.

Fackliga företrädare:
SEKO, Jörgen Stehn
SACO, Patrik Hansén
OFR/S, Senadin Sela
OFR/O, Joakim Koch

Samtliga nås via växeln:

035-266 20 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11. Bifoga CV med referenser, intyg/utbildningsbevis samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare