Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Läkare till Försvarshälsan Halmstad

Ansök nu
Försvarshälsan bedriver fri hälso- och sjukvård för värnpliktiga och kadetter samt företagshälsovård för anställda inom Halmstad garnison. Garnisonen är i ett expansivt skede och har i nuläget ca 1100 anställda, 400 värnpliktiga och 300 kadetter.

På Försvarshälsan arbetar läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter/ergonom, psykologer, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare.

Samtliga professioner har erfarenhet från olika verksamheter inom hälso- och sjukvården och är i ett flertal fall även multikompetenta. Tillsammans utgör vi ett team där samverkan en av ledstjärnorna.

Arbetsuppgifter:
Tjänsten som läkare på Försvarshälsan är stimulerande och utvecklande då du har varierande arbetsuppgifter.

Förutom arbetsuppgifter som sjukvård till värnpliktiga och kadetter, utförs också arbetsuppgifter ur ett företagshälsovårdsperspektiv. Exempel på detta är lagstadgade hälsoundersökningar, stödja i rehabilitering, tjänstbarhetsbedömningar inför anställning och utlandstjänstgöring samt vaccinationer. Försvarshälsan gör också en del arbetsplatsbesök ute på Halmstad Garnisons olika förband (LV6, FMTS, MHS), där läkaren också kan vara delaktig.

Kvalifikationer:
Vi vänder oss till Dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning som t.ex allmänmedicin, företagsläkare, akutsjukvård eller annan relevant utbildning och kompetens. Som person förväntas du ha en väl utvecklad förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i team med övriga professioner. Du har minst fem års klinisk yrkeserfarenhet.

För anställningen krävs B-körkort.

Genomförd värnplikt och/eller tidigare erfarenheter av tjänstgöring i Försvarsmakten är meriterande men inget krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

I tjänsten finns det en god möjlighet att på arbetstid gå utbildning i Arbetsmedicin och bli företagsläkare.

Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer Du ha möjlighet att träna under arbetstid.

Som anställd i Försvarsmakten omfattas du av flertalet förmåner. Hör av dig om du vill veta mer.

Anställningen är en tillsvidareanställning som civil arbetstagare med inledande 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgraden är i grunden heltid men en lägre tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Arbetstiden är i huvudsak dagtid måndag till fredag.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Fredrik Klingberg, 072-985 63 65

Fackliga företrädare:

Saco, Patrik Hansén
SEKO, Jörgen Stehn
OFR/S, Senadin Sela
OFR/O, Joakim Koch
Samtliga nås via växeln på 035-266 20 00

Välkommen att registrera Din ansökan, innehållande CV samt övriga handlingar Du önskar åberopa senast den 2023-10-08.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare