Hoppa till innehåll
Ansök nu
Variation, utmaning och omväxling- En it-teknikers vardag vid Halmstad Garnison. Hos oss får du möjlighet till utveckling och personlig stimulans tillsammans med ett professionellt arbetslag.

Om enheten
FMTIS har fyra genomförandeenheter (GE) i Sverige som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, tjänsten är placerad vid GE Väst. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, el/mek, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Avdelningen i Halmstad består av två sektioner, en telesektion och en IT-sektion, totalt ca 30 anställda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som it-tekniker kommer du att ingå i en arbetsgrupp om cirka 15 medarbetare som svarar för it-supporten inom Halmstad Garnison. Uppgifterna utförs både enskilt och tillsammans med andra. Arbetet består huvudsakligen av att stödja användare och åtgärda ärenden som inkommer via vårt ärendehanteringssystem, både beställnings- och incidentärenden. Arbetsuppgifterna är varierade och innefattar även driftsättningar av olika system, felsökningar samt underhåll av it-materiel och system. Arbetet innefattar även att ta fram och revidera teknisk dokumentation samt att redovisa pågående och avslutade arbeten i aktuella stödsystem. Tjänsteresor för utbildning och arbete förekommer då enheten har personal på ett flertal orter.

Vi erbjuder dig följande
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi vill att våra medarbetare ska må bra, både på och utanför jobbet, därför har vi medarbetarnas framtid, hälsa och privatliv i omtanke och arbetar aktivt för att främja välmående och trygghet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB.
  • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
  • Utbildning med inriktning mot IT/data på lägst gymnasienivå eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas som likvärdiga.
  • Erfarenhet av installation, underhåll, felsökning, optimering och konfigurering av hårdvara.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
  • B-körkort (manuell växellåda)
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann och säkerhetsmedveten. Du tar gärna eget ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna. Du skapar resultat, både självständigt och tillsammans med andra. Dina sociala egenskaper är mycket goda då du kommer att träffa nya människor varje dag. Som person är du trygg i dig själv och har gott omdöme med hög servicekänsla. Vidare är du lyhörd och delar gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper till dina kollegor. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Civil tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Halmstad
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I tjänsten ingår att åka på tjänsteresor, både inom Sverige och utomlands.
Systemstödsresor till utländska insatsområden kan förekomma.
I Försvarsmakten benämns befattningen drifttekniker.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef sektionschef Stefan Truedsson. För information om anställningsvillkor kontakta HR- Generalist Isabelle Eriksson.

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Caroline Nilsson
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Martin Strömquist

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-16. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 okt. 2023 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare