Fordonsmekaniker till Materielunderhållssektionen

Fordonsmekaniker till Materielunderhållssektionen

Har du tidigare erfarenhet som fordonsmekaniker? Har du ett allmänt teknik intresse och tycker om att jobba varierat där fokus är på kvalité? Då kan jobbet som fordonsmekaniker vara något för dig!

Om enheten
Matrielunderhållssektionen är en del av Logistikenheten vid Luftvärnsregementet, Lv6. Vid Matrielunderhållssektionen utförs underhåll på försvarsmaktens markmateriel. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reperationer, tillverkning, driftstöd, teknisk anpassning samt materielundersökning. Vilken sker såväl i verkstadsmiljö som i fält.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som fordonsmekaniker vid matrielunderhållssektionen kommer du huvudsakligen att arbeta med felsökning, reperationer och underhåll av fordon/vapenmateriel i både verkstadsmiljö samt fält. Du kommer även genomföra åtgärder för att bibehålla dina allmänna soldatkunskaper. Befattningen ställer höga krav på god teknisk förståelse och färdighet samt god initiativ och samarbetsförmåga.

Kvalifikationer
  • Genomförd militär grundutbildning som mekaniker (GU, GMU, VPL)
  • Körkort B
  • Du har godkänd gymnasieexamen
Meriterande
  • Tidigare anställd som GSS/K inrikting fodonsmekaniker
  • Erfarenhet från verkstadsrelaterat arbete som mekaniker, alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.'
  • C E körkort, Hjullastare
  • Du har lägst två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordonsteknik alternativt annan utbildning/yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig
Personliga egenskaper
Du är en lagspelare som arbetar självständigt likväl som i grupp. Som fordonsmekaniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vi söker dig som agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du samarbetar effektivt med andra, delar med sig av kunskaper, erfarenheter och information samt stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål. Ger prov på specialistkompetens och sakkunskap inom det egna yrkesområdet och utvecklas kontinuerligt i sin yrkesroll.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Anställningsform: Enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K).
Arbetsort: Halmstad

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen

Fk Dennis Roth, Sektionschef

Telefonnummer: 035-266 20 00

Fackliga företrädare
OFR/O Mikael Borgqvist
OFR/S Senadin Sela
SEKO Yvonne Assarsson
SACO Patrik Hanén

Samtliga nås via växeln
035-266 20 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-17. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Fordon, Mekaniker, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 17 mars 2023 (45 dagar kvar)