Hoppa till innehåll
Ansök nu
Logistikenheten har en avdelning (TekA) som bland annat utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet. Avdelningen ansvarar för tekniskt systemstöd, där driftstöd ingår, med underhåll av Försvarsmaktens markmateriel samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer självständigt, under Sektionschef och Produktionsplanerares ledning, arbeta med exempelvis utföra tillsyn, installation, uppdatering och reparation av radio-, tele- och IT-materiel.
Arbetet utförs mestadels i verkstadslokaler eller i förråd, men också delvis utomhus. Jourtjänstgöring, beredskap och resor inom tjänsten förekommer. Tjänsten medför också deltagande i Försvarsmaktens övnings- och insatsverksamhet.
Arbetet kan också innebära genomförande av utbildning av värnpliktig och anställd personal inom området.

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning med El/Tele/IT-teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • God datorvana
 • B-körkort
Meriterande
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot El/Tele/IT eller motsvarande kunskaper inhämtade genom meriterande tjänstgöring
 • Erfarenhet av installation, underhåll, felsökning, optimering och konfiguration av hård- och mjukvara
 • Yrkeserfarenhet inom området
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens sambands- och ledningsutrustningar
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens stödsystem (PRIO, LIFT och DITO)
 • Militärt förarbevis
 • Vana att planera och genomföra utbildning
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitets- och säkerhetsmedveten, lösningsorienterad och har sinne för ordning och planering. För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten innebär, är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. I tjänsten ingår att åka på tjänsteresor, både inom Sverige och utlandet. Även systemstödsresor till utländska insatsområden kan förekomma
Tillträde sker snarast efter överenskommelse.
Arbetsort: Halmstad

Välkommen med din ansökan senast 2023-08-01. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Med anledning av semester så kan processen komma att ta längre tid än vanligt, tack för ditt tålamod.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 aug. 2023 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare