Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Stora Enso Hylte Bruk AB söker lönespecialist

Har du erfarenhet inom lön och vill fortsätta utvecklas i rollen som lönespecialist? Är du en person som trivs med att arbeta i ett team med breda kontaktytor såväl internt som externt? Då tror vi att tjänsten som lönespecialist kan vara något för dig!

Om tjänsten
Som lönespecialist ansvarar du för att ge service, support och systemstöd inom lön- och HR området till chefer, medarbetare, HR och externa myndigheter. Rollen är en ny funktion som tidigare inte funnits lokalt i Hyltebruk. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innebära lönekörning för såväl kollektivanställda som tjänstepersoner. I dagsläget arbetar de i HR Plus 6 men har påbörjat en konvertering till affärssystemet Agda PS, ett projekt och process som du blir högst delaktig i. Du kommer ha ett brett kontaktnät och vara en stödfunktion till chefer gällande skiftbyten, sjukfrånvaro och statistiksammanställningar etc.

Arbetsuppgifter som lönespecialist innebär även:
- Bidra till att driva förbättrings- samt utvecklingsarbete inom löneprocessen.
- Hantering av reseräkningar.
- Ansvara för att ta fram lönestatistik och medverka i revision och lönekartläggning.
- Administrera försäkring, skatt och pension.
- Övriga löne- och HR-relaterade arbetsuppgifter.

Tjänsten är på dagtid, måndag till fredag. Du ingår i HR-teamet och sitter i trevliga lokaler i Hylte bruk, hybridarbete tillämpas för att möjliggöra god balans mellan privat- och arbetsliv. Du rapporterar till HR-chefen.

Om dig
För att lyckas i rollen söker vi dig med ett par års erfarenhet av självständigt arbete med löneadministration för kollektivanställda och tjänstemän, erfarenhet av skiftgång är meriterande. Har du en eftergymnasial utbildning inom lön är det meriterande, men inget krav.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en supportfunktion via telefon och digitala kanaler med professionellt kundbemötande. Har du tidigare arbetat i lönesystem som HR Plus 6, Medvind, AGDA PS är det meriterande och kommer underlätta ditt arbete. Du har goda kunskaper i Officepaketet, framförallt Excel.

Som person har du ett sinne för struktur, ordning och förbättringsarbete. Du arbetar lösningsorienterat och kan periodvis hantera högt tempo. Vidare har du en förmåga att skapa goda relationer, samarbeta och arbetar engagerat i såväl team som självständig. Du drivs av att arbeta proaktivt för att uppnå gemensamma mål.

Du har en god kommunikativ förmåga och kan på ett professionellt sätt kommunicera och agera på olika nivåer i organisationen på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt. Du behärskar det svenska språket flytande och har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Om vår kund
Stora Enso är del i den globala bioekonomin och en ledande leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper, samt en av världens största privata skogsägare. Bolaget har cirka 22?000 medarbetare.

Stora Enso Hylte Bruk AB ligger i Hallands inland ca 5 mil öster om Halmstad. Bruket har en kapacitet på ca 250 000 ton tidningspapper, baserat på lokalt odlad granmassaved. Stora Enso har också valt att investera i ny produktion i Hyltebruk som avser Circular Solutions och Formed Fiber.

Om anställningen och ansökan
Tjänsten som lönespecialist är heltid med start omgående eller enligt överenskommelse. Rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök". Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Sigrid Håkansson 0736 84 73 08

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare