Hoppa till innehåll
AB Effektiv logotyp

Ekonomichef till Butterick’s Leco

Ansök nu

Vill du bli en nyckelperson och ta ledningen över ekonomifunktionen i ett av landets äldsta detaljhandelsbolag? Butterick’s Leco söker en trygg Ekonomichef som med ett starkt affärssinne kan omvandla visioner till siffror och som vill ha en aktiv roll i ledningsgruppen. Här utlovas möjligheter att påverka och många skratt. Välkommen att läsa vidare.

Om företaget
Butterick’s Leco är ett entreprenörsdrivet företag kända som festspecialist med ett sortiment utöver det vanliga. Butterick’s Leco har funnits i över 100 år och är ett privatägt familjeföretag med försäljning via egen e-handel, grossistverksamhet i hela Sverige och Norden samt fysiska butiker i Stockholm, Täby, Solna, Göteborg, Jönköping, Halmstad, Malmö, Helsingborg och Lund. Butterick’s Leco är ett företag med högt i tak och med en stark tilltro till individen.

Vad erbjuder rollen?
Som ekonomichef på Buttericks har du det övergripande ansvaret och kommer att vara spindeln i nätet för vår ekonomifunktion. I denna roll ges du stora möjligheter att påverka och tänka nytt. Vi tror att du vill driva, leda och utveckla de ekonomiska processerna och strukturerna till nya nivåer, både operativt och strategiskt.

Som ekonomichef har du personalansvar för ett litet team om en person, som kan ökas med närliggande funktioner. Du ingår i företagets ledningsgrupp där du ger bästa möjliga stöd och beslutsunderlag i ekonomiska frågor och omvandlar visioner till siffror.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
* Leda bokslutsarbete, månads, halv- och helårsrapportering
* Ansvar för budget och prognos samt bolagets finansiella utveckling
* Kassaredovisning och försäljningsredovisning, valutafrågor
* Analys, uppföljning och rapportering till ledningsgruppen
* Kontakt med revisor och bank
* Verksamhetsplanering
* Uppföljning i SAP Business One

Som Ekonomichef arbetar du nära VD som också är din närmaste chef.
Huvudkontoret är placerat i Simlångsdalen, 14 km öster om Halmstad, med möjligheter till hybridarbete ca 2-3 dagar i veckan.


Vem är du?
Du har troligen en bred erfarenhet inom ekonomi och redovisning, vilket gör dig trygg i rollen som Ekonomichef. Vi ser gärna att du har arbetat i liknande roller, där du har erfarenhet av att leda andra, samt att du trivs som ledare. Vi ser positivt på akademisk bakgrund men likvärdig erfarenhet är minst lika värdefull för oss.

Vi ser dig som en person som inte bara älskar siffror, utan också människor och kund. Du är trygg i dig själv och har en naturlig förmåga att ta initiativ. Vidare är du van att arbeta strategiskt samtidigt som du verkligen uppskattar den operativa delen av arbetet.

Hos Buttericks finns möjligheter att påverka så vi ser gärna att du gillar utveckling och kommer med idéer. Har du kompetens och motivation att driva IT-frågor i bolaget är det ett plus. Vi hoppas att du har nära till skratt, vi är ändå ett av Sveriges roligaste företag.

Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdatum 24/9 2023. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Angelica på angelica.asplid@effektiv.se eller Madeleine på madeleine@effektiv.seOm Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos Butterick's Leco.


Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
23 sep. 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del. Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos Butterick's Leco.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare