Hoppa till innehåll
AB Effektiv logotyp

CFO till Delta of Sweden AB

Ansök nu

Är du vår nya proaktiva CFO med genuint intresse för affärsinriktat ekonomiarbete som vill vara med på vår spännande och offensiva tillväxtresa? Välkommen till en arbetsplats präglad av en god kollegial stämning där man jobbar för varandra, värnar om den entreprenöriella andan och där målen för tillväxt framåt är höga.

Din framtida arbetsgivare
Delta of Sweden (DoS) är ett tillverkande bolag i leksaksbranschen och produkter återfinns i segmentet kreativa material. Materialen bygger oftast på patenterade teknologiplattformar och vi strävar genomgående mot produkter av högsta kvalitet. Målsättningarna är högt ställda och vi är nöjda först när var produkt levererar slutanvändaren det där lilla extra. Delta of Sweden ägs sedan december 2022, av Pamica. Delta of Sweden omsatte 2022, dryga 200 miljoner kronor.

Vad erbjuder rollen?
Din grunduppgift blir att leda, driva och utveckla bolagets ekonomifunktion. Vår verksamhet bygger på att alla våra funktioner går i varandra vilket innebär att du ständigt är beroende av olika gränsytor och får därför en full insyn i hela verksamheten. Utöver det så ingår du i bolagets ledningsgrupp. Utåt sett kommer du ha en del kontakt med styrelse, revisor, Pamica, bank och försäkringsbolag. Du har en medarbetare som är direkt rapporterande till dig.

När vi listar några av de viktigaste arbetsområdena nedan så kommer du som erfaren CFO, troligtvis att känna igen dig:

-Utvecklingsarbete kopplat till verksamheten för att uppnå uppsatta mål
-Proaktivt bedöma viktiga affärsförbättringar och projektleda förbättringsprojekt, t.ex. projekt för minskad kapitalbindning
-Analysarbete, ekonomiska analyser och lönsamhetsanalyser, exempelvis per produkt/kund
-Månatlig rapportering av RR, BR, kassaflöde enligt IFRS och nyckeltal samt analys därav till ledning, styrelse och ägare
-Delta på och föredra finansiella rapporter på styrelsemöten
-Prognos- och budgetframtagning
-Framtagning av årsredovisningar, moms- och skattedeklarationer
-Projektleda bolagets affärssystemutveckling


Vem är du?
Vi ser gärna att du är Civilekonom och har i din erfarenhet arbetat med ovan nämnda arbetsuppgifter.
Vi tror du är nyfiken, lyhörd och har en positiv personlighet fylld av energi. En ledare är en person man vill vara med och lyssna på, din prestigelöshet och ditt kunnande har format dig till den ledaren du är. Du omger dig gärna av entreprenörer och har förmågan att säga din sak och samtidigt inga problem att lojalt följa ett beslut, trots att det inte var din idé.

Vidare är du tydlig i din kommunikation, har ett coachande och välkomnande förhållningssätt till andra. Som ekonom är din förmåga till struktur avgörande.

Vi ser förutom ovan nämnda CFO-erfarenheter att erfarenhet från IFRS, Monitor och AARO är meriterande. Din goda IT-systemkompetens tillsammans med flytande engelska och svenska, i tal och skrift är en hygienfaktor i denna roll.


Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.


Sökord
CFO, Ekonomichef, Chief Financial Officer

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 okt. 2023 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del. Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.

Fler från samma arbetsgivare