Projektledare

Projektledare

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som projektledare på underhåll påverkar du väldigt många människor varje dag och ditt arbete är viktigt för ett fungerande, framkomligt och säkert vägnät. Du ansvar för att styra och leda entreprenadkontrakt för drift och underhåll av tilldelat vägområde i projektform. Det innefattar att planera, budgetera, genomför upphandlingar, följa upp och styra upphandlade entreprenörer och leverantörer. I arbetet ingår bland annat att ansvara för vinterväghållning, återställande efter trafikskador, skötsel vägar och vägslänter, vägmärken och räcken samt vissa mindre reinvesteringsprojekt. Vårt samarbete med andra projekt samt med kommuner och övriga intressenter är betydande för framkomligheten, du är en nyckelspelare i väldigt mångas vardag. Du ser fördelen i att arbeta i våra digitala verktyg och stödsystem och du förstår att det är en viktig del av ditt arbete.

Vi erbjuder ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik, där beslutskraft behövs och där kommunikationen med andra är en viktig del av arbetet. Som projektledare måste du svara på frågor och informera såväl allmänhet som media. Trafikverket erbjuder medieträning för att du ska känna dig trygg och tillmötesgå media på bästa sätt.

Vi har nyligen implementerat en ny process och arbetar ständigt med att utveckla projektledarrollen, detta öppnar upp för nya spännande möjligheter. Därför söker vi dig som har viljan att utvecklas, ett engagemang och en nyfikenhet.

Då vi är en nationell organisation kan resor samt kvälls - och nattarbete förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleexamen inom teknik, projektledning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av att driva projekt på beställarsidan- alt. i ledande roll på entreprenörs eller leverantörssidan
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet och/eller kunskaper från drift och underhåll
  • har erfarenhet av entreprenadjuridik, upphandling och/eller förhandling
Eftersom du i rollen har många interna och externa kontakter ställer vi krav på att du är en duktig relationsbyggare. Som person är du ansvarstagande, självgående och har en god problemlösande analysförmåga och du har en god beslutsfattande förmåga, även i pressade situationer.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-21

Upplysningar

Rekryterande chef Emma Stenman
0101244487

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Emma Stenman
Telefon 0101244487
Område Halmstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 nov (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.