Platschef till SOS-centralen i Halmstad

Platschef till SOS-centralen i Halmstad

Är du vår nästa Platschef i Halmstad?
Vi erbjuder dig en roll som Platschef för SOS-centralen i Halmstad, där du kommer att leda och driva verksamheten som består av cirka 30 fantastiska medarbetare och två gruppchefer. Vi har ett viktigt och unikt samhällsuppdrag, och med ett stort hjärta i allt vi gör, skapar vi ett tryggare Sverige för alla. Vill du vara med?

Arbetet på SOS-centralen pågår dygnet runt årets alla dagar, varför vi ser att du är väl förtrogen med hur en operativ 24/7-verksamhet fungerar. Tillsammans säkerställer ni att produktionen - det vill säga att svara på nödnumret 112, larma räddningstjänst och dirigera ambulanser - stödjer SOS Alarms övergripande affärs- och verksamhetsmål.

Som ledare skapar du förutsättningar för ett utvecklande och positivt arbetsklimat som ger både chefer och medarbetare möjlighet att utvecklas i sina roller och genomföra sina uppdrag på bästa sätt. För oss är tron på att alla vill ta ansvar för vårt uppdrag och vår utveckling viktig och att det stöds av ett ledarskap som bygger på ett coachande förhållningssätt, tillit och helhetssyn.

Dina arbetsuppgifter
  • Leda centralen enligt lokal och central affärs- och verksamhetsplan
  • Säkerställa att enheten leds effektivt och konsekvent med utgångspunkt i SOS Alarms gemensamma värderingar: Professionella & Empatiska och Ansvarstagande & Samverkande
  • Skapa förutsättningar för att bemanningsplaneringen på centralen sker på ett optimalt och kostnadseffektivt sätt
  • Arbeta aktivt med uppföljning och utveckling av kvalitet och effektivitet
  • Arbeta aktivt med medarbetarskapet i form av attrahera, utveckla och behålla toppkompetens
  • I egenskap av ledningsgruppsmedlem för verksamhetsområdet Produktion aktivt bidra till verksamhetsområdet såväl som SOS Alarms utveckling och måluppfyllelse. Du ingår i ledningsgruppen för Produktion tillsammans med bland annat 15 andra platschefer samt den lokala ledningsgruppen för Halmstad.
  • Ansvar gällande leveransrelaterade kundkontakter samt merförsäljning av definierade tilläggstjänster
Vem är du?
Som person är du lyhörd, driven och en god analytiker. Du är en duktig kommunikatör och bra på att engagera och motivera dina medarbetare. Du trivs med att ställa om emellan operativa och strategiska frågeställningar. Du har arbetat med uppföljning av nyckeltal, affärsutveckling och ledningsgruppsarbete. Vi söker dig som är trygg i din roll som chef och ledare och har erfarenhet av en ledande befattning med direktrapporterande chefer samt ansvar för produktionsplanering, styrning och utveckling i en 24/7/365 verksamhet. Har du erfarenhet från någon säkerhetsklassad, samhällskritisk och värderingsstyrd verksamhet är det meriterande.

Intresserad?
Sista ansökningsdag är den 23 januari 2019. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Halmstad och start sker enligt överenskommelse. Ansök på vår hemsida https://www.sosalarm.se/karriar/lediga-tjanster/

Vi välkomnar alla sökanden och eftersträvar mångfald, men du måste vara svensk medborgare. Eftersom SOS Alarm är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jannice Mattsson, Chef Produktion jannice.mattsson@sosalarm.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR Business Partner Julia Lundgren på julia.lundgren@sosalarm.se

SOS Alarm har ett viktigt uppdrag, att vara navet som skapar trygghet och säkerhet. Detta ska bidra till att skapa ett tryggare Sverige för alla.
När krisen slår till är nödnumret 112 det nummer som hjälpsökande kan ringa. Ibland är krisen stor och berör många människor. Ibland drabbas en enskild individ eller en organisation. Oavsett vilket så är hjälpen bara ett samtal bort. Med den erfarenheten som bas har vi byggt en rikstäckande verksamhet av larmcentraler - som utgör grunden för vårt bidrag till ett tryggare Sverige.

Våra medarbetare kan med sin kompetens, sin empatiska förmåga och SOS Alarms effektiva system och metoder se till att alltifrån ambulans, räddningstjänst, polis och jourhavande präst, till jouroperatör och väktare kan göra sitt jobb. Vi är navet som skapar ett tryggare och säkrare Sverige.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SOS Alarm Sverige AB
Hemsida https://www.sosalarm.se/
Sista ansökningsdag 23 jan (3 dagar kvar)