Oerlikon Balzers söker en Technical Sales Engineer

Oerlikon Balzers söker en Technical Sales Engineer

Oerlikon Balzers Coating är en världsledande leverantör av ytbeläggningstjänster som maximerar produktivitet, driftsäkerhet och ekonomisk vinning för alla typer av företag som arbetar med produktionsverktyg och precisionskomponenter i sin produktion.
Utifrån kundens unika slutprodukt erbjuder du en lösning som optimerar dess livslängd och kvalité.

Uppgiften som Technical Sales Engineer innebär att du även identifierar vår kunds behov av att optimera sin produktion, genom en lösning ifrån Oerlikon Balzers. Placering med utgångspunkt från vårt kontor i Halmstad med omnejd.

Vi söker därför dig som vill arbeta med att tillsammans med vår säljorganisation identifiera och skapa affärsmöjligheter hos befintliga och nya kunder genom att föreslå lönsamma och hållbara miljömässiga lösningar. Rätt person kommer att självständigt ansvara för att driva försäljningen mot uppsatta mål. Du utgår från kontor hemifrån men får vara beredd på att resa en del av din tid. Det är viktigt att du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Andra språk som t.ex. tyska är meriterande precis som erfarenhet av internationell affärsmiljö.

För att lyckas är det är viktigt att du tycker om och är duktig på att bygga långsiktiga relationer med dina kunder genom att kunna förstå deras affärsbehov. Du är bra på att föreslå lösningar som ger kunden en förbättrad process, position och affär i alla led.
I dina arbetsuppgifter ingår att boka och genomföra möten via telefon, nätverk, kundbesök, mässor och evenemang. Vi förutsätter att du har kunden i fokus, van att hantera och underhålla CRM-system, prognoser, prisförhandlingar samt vara första kontaktpunkten för kunderna.

Du har dokumenterad erfarenhet från verkstadsindustrin och företrädesvis som mekanisk ingenjör med förståelse för ytor, slitage och design. Du har universitetsexamen inom maskinvetenskap och/eller materialkunskap eller motsvarande. Tidigare säljerfarenhet är givetvis meriterande.
I din personlighet är du tekniskt nyfiken, engagerad och övertygande. Med god kommunikationsförmåga, öppenhet och en positiv attityd kan du etablera starka relationer. Du skall vara självgående men du är också bra på att samarbeta och engagera andra.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan. Denna rekrytering genomförs av Rubino Rekrytering. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Harry Rubino på telefon 0733-763930 alt Anette Svensson 076-1408398. Intervjuer kommer att ske löpande.

Oerlikon Balzers är världsledande leverantör av ytbeläggningar som maximerar produktivitet, driftsäkerhet och ekonomisk vinning för alla typer av företag som arbetar med produktionsverktyg och precisionskomponenter. Vi tillverkar tunna slitageskyddande och friktionsminskande skikt som är hårdare än stål. Oerlikon Blazers Coating Sweden AB omsätter ca 100 miljoner SEK med 80 anställda i Norden. Beläggningscentra finns i Stockholm, Halmstad, Helsingfors och Pirkkala i Finland. Läs mer på www.oerlikon.com/balzers/se/
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 mars (49 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Rubino Rekrytering erbjuder både företag och organisationer ett lösningsorienterat arbetssätt med partnerskap i fokus sedan 2003. Det viktiga utgångspunkten i vårt partnerskap är att vi har ett gemensamt mål och att rekrytera medarbetare som gör skillnad på sista raden. Oavsett om det är Säljare, Key Account Managers, Säljchefer eller nyckelpersoner i administrativa roller. Vi rekryterar i första hand Stockholm men även i andra delar av Sverige.