Servicetekniker med mekatronisk kunskap till Weinig

Servicetekniker med mekatronisk kunskap till Weinig

Om oss
Närmare 2000 medarbetare världen över arbetar idag för Weinig Group. De utvecklar och tillverkar världsledande maskiner och anläggningar inom bearbetning av massivt trä, med en omsättning över 350 miljoner euro per år. Allt med en ledande teknologi och ett koncept som ger högsta kvalitet, samt ekonomiskt och hållbarhetsmässigt föredömliga produktionsprocesser gentemot kunderna.

På uppdrag av Weinig Service Center Sverige söker vi på Palm & Partners dig som vill bli deras nya resande servicetekniker, för en personligt utvecklande och spännande resa.

Du kommer få en professionellt utformad introduktionsperiod tillsammans med erfarna kollegor, delvis förlagd till huvudfabriken i Tyskland, samt här i Halmstad/Sverige. Då en stor del av arbetet i tjänsten är på resande fot kommer en långsiktig planering av ditt arbete krävas där det är viktigt att allt klaffar med dina privata förhållanden. Weinig Service Center erbjuder attraktiva anställningsvillkor.

Arbetsbeskrivning
Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara installation och service av träbearbetningsmaskiner och kompletta anläggningar, främst i Sverige men även globalt. Hos kund utför du även underhåll, renoveringar och reparationer samt utbildning av maskinoperatörer vid vissa tillfällen. Då maskinerna blir alltmer tekniskt utrustade och elstyrda, krävs att du har god förståelse och har arbetat med denna teknik. En rolig sidouppgift är också att du får närvara på mässor och utställningar för att demonstrera de tekniskt avancerade produkterna. I tjänsten förekommer mycket resor och kommer oftast att bo borta under veckorna.

Utbildning
Mekatronik- Elektronik- eller annan relevant teknisk utbildning.

Erfarenhet
Du som söker bör ha relevant erfarenhet av:
Tekniskt arbete innefattande mekanik, hydraulik, pneumatik samt elektronik.
Meriterande är licens för elarbete.
Maskin/anläggningsunderhåll.
Ritningsläsning.
Funktionstestning och felsökning.
Goda kunskaper i engelska är ett krav
Meriterande om du behärskar tyska

Personliga kvalifikationer
Vi ser att du är en ansvarskännande, noggrann samt flexibel person med god samarbetsförmåga. Du skall ha ett stort tekniskt intresse, vidare är du resultatorienterad, driven och besitter hög servicekänsla.

Lön och anställningsvillkor
Lön enligt överenskommelse.

Ansökan
Skicka din ansökan via länken (eller via https://career.palmpartners.se/lediga-tjanster) redan idag. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor eller behöver komma i kontakt med rekryteringsansvarig görs detta enklas på mail: niclas.arheden@palmpartners.se alternativt på tel. 0733897675.

Startdatum
Snarast möjligt enligt överenskommelse
Mer info
Kontaktperson Niclas Arheden
Telefon 0733897675
Område Halmstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Palm & Partners
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Palm & Partners är effektiv bemanning och rekrytering grundad på engagemang i hela processen. Engagemang i effektiva lösningar, processer och verktyg, engagemang i varje individs utveckling och alldeles särskilt engagemang i ett långsiktigt resultat för våra kunder. Centralt i våra arbetsprocesser är personalen, vår personal trivs och utvecklas hos oss mer än om man har en traditionell anställning. Det skapar resultat för våra kunder.