Account Manager till Micropol Fiberoptic AB

Account Manager till Micropol Fiberoptic AB

På uppdrag av Micropol Fiberoptic rekryterar Palm & partners en Driven och engagerad Account manager med erfarenhet av komersiella avtal.

Micropol Fiberoptic AB grundades i slutet av 80-talet. Bolaget är ett av Sveriges äldsta företag inom fiberoptikbranschen, med en årlig omsättning på 60 mkr. Produkterna används av kunder inom t.ex. telekom, försvarsindustri och medicinsk teknik, framförallt i Sverige. Micropol står nu inför en kraftig tillväxtfas genom breddning av produktportföljen och internationell expansion.

Micropol strävar efter att erbjuda högsta kvalité samt hög kundservice med korta ledtider. Micropols specialitet är kunskap inom fiberoptik tillsammans med produktionskompetens och hur man med hjälp av detta tar fram lösningar efter kundens behov och krav. Micropol har all tillverkning in-house med egenframtagna produktionsmetoder för att säkerställa kvaliteten av produkterna. Underleverantörer är noggrant utvalda efter framtagna specifikationer.

Arbetsbeskrivning
Micropol söker nu en kundorienterad säljperson med stark "doer" mentalitet. Du kommer vara del i en mindre och operativ säljledningsgrupp där du aktivt kommer att arbeta med försäljning. Produkterna och värderbjudandet du säljer är unika inom passiv optik. Du kommer att bidra till att växa Micropols marknadsandelar genom en kombination av uppsökande och strategisk försäljning. Du rapporterar till VD och utgår från huvudkontoret i Åled.

Din insats kommer bidra till lönsam tillväxt inom kundsegmentet telekom och där finna nya och utveckla befintliga kunder. Du kommer vara en viktig del i att utveckla sälj- och marknadsföringsprocesser. Du ansvarar för att återkoppla kundkrav och marknadstrender till utveckling och ledning. Du arbetar med aktiv kundvård, liksom att upprätthålla kundregister och CRM-system. Du planerar och deltager i event, mässor m.m.

Utbildning
Teknisk förståelse och intresse, högskoleutbildning inom teknik och/eller ekonomi är meriterande, men inget krav

Erfarenhet
Vi vill att du som söker har dokumenterad säljerfarenhet, från B2B. Du är starkt kundorienterad, ödmjuk och relationsskapande i din personlighet med vinnarinstinkt. Du har god erfarenhet av projektförsäljning och av att komma till avslut.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i tillväxtbolag och har viljan att vara en del i en tillväxtresa där du i framtiden kan ikläda dig en säljchefstoll. Du känner dig hemma i försäljningsarbetet där du får skapa kundanpassade lösningar, förhandla och skriva avtal. Arbetet kräver att du är flytande i engelska, både i tal och skrift.

Personliga kvalifikationer
Vi tror att du som trivs här är en person med entreprenörsanda som har förmåga och vilja att leda och utföra "hands-on arbete" i en entreprenörsföretagsmiljö. Du är strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt med möjlighet att byta från övergripande perspektiv till detaljnivå. Du trivs i ett högt tempo, där du själv lägger upp din planering och driver dig själv med stöd från ledningen. Du har en naturlig relationsskapande säljstil och besitter samtidigt hög integritet och professionalism. Antalet resdagar uppgår till ca 100 om året, i första hand inom Sverige.

Lön och anställningsvillkor
Enligt avtal. Fast lön. Bonus samt tjänstebil.

Ansökan
Vi välkomnar din ansökan redan idag och eventuella frågor kring tjänsten besvaras av rekryteringskonuslt Elin Dahlström på Palm & Partners på 0709-846536 alt. elin.dahlstrom@palmpartners.se
Vil du läsa mer om Micropol och dess verksamhet redan nu, besök deras hemsida http://www.micropol.se/

Startdatum
Enligt överenskommelse.

Uppdragslängd
Rekrytering för tjänst tillsvidare. Anställningen inleds med sedvanlig provanställningsperiod.
Mer info
Kontaktperson Elin Dahlström
Telefon 0709846536
Område Halmstad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av P&P Professional AB
Sista ansökningsdag 15 juli (24 dagar kvar)