Strategisk Copywriter

Strategisk Copywriter

Nu söker vi strategisk Copywriter till Mecs

Mecs växer tillsammans med nya ägare.
Mecs ingår sedan en kort tid tillbaka i det expansiva småländska investmentbolaget MIDAQ. Tillväxtplaner tillsammans med koncernens starka varumärke inom inredning och design samt vår egen ökade efterfrågan gör att vi nu intensifierar vår expansion och söker duktiga medarbetare till våra kontor i Halmstad och Malmö.

Mecs är en affärsmässigt inriktad strategi- och reklambyrå som skapar effektiv kommunikation genom en kombination av kompetenser inom varumärkesstrategi, digital närvaro och kreativa designteam. Vi söker nu dig som är duktig på både research, analys och det skrivna ordet.

Vår affärsmodell delar tydligt in Mecs kompetenser i tre ben - business, brands och communication. Inom Mecs olika område erbjuder vi allt från affärsutveckling, varumärkesstrategier, konceptframtagning till effektiv kommunikation i alla kanaler. Oavsett om vi arbetar med att utvärdera en affärsmodell eller lägga en strategi för digital närvaro är syftet alltid att skapa så mycket värde som möjligt för våra kunder. Du kommer att arbeta i alla våra affärsområden.

Som copywriter hos Mecs kommer du tillsammans med ditt team vara en del i våra kundmöten, utföra research och analys samt vara delaktig i idéframtagning för att differentiera och positionera våra kunder på marknaden. Med vårt strategiska kunnande, skarpa texter och höga kreativitet bidrar vi till våra kunders långsiktighet och lönsamhet. Dina arbetsuppgifter kommer variera mycket - allt ifrån varumärkesstrategier till kreativa koncept, PR och löpande content till alla kanaler.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla våra kunders affärer i en kreativ och positiv miljö. Vi har stor affärsförståelse och tar alltid ansvar för våra kunders utveckling. Det tillsammans med 23 år i branschen har gett oss stor erfarenhet av att få våra kunders varumärken att bli starka och framgångsrika.

Vi uppskattar engagemang och ödmjukhet inför varandra, inför kundens utmaning och inför en bransch i stark utveckling. Vi är stolta, drivna och nytänkande. Vi är modiga och tar för oss. Det har gjort oss till en av södra Sveriges mest framgångsrika byråer.

Hos oss kan du dessutom förvänta dig en fantastisk arbetsmiljö, i helt nya fräscha lokaler med mycket plats för kreativitet, utveckling. Vi förväntar oss att du har stor aptit för din expertroll, älskar att sätta dig in i nya saker, är en lagspelare, tänker affärsmässigt och har ett brinnande intresse för kommunikation som hjälper våra kunder framåt.

Din profil
Vi söker dig som är analytisk, nyfiken och har förmågan att sätta sig in i omvärlden, trender och utifrån det vara nytänkande, idérik och samtidigt relevant för målgrupperna. Som copywriter på Mecs arbetar du i alla typer av branscher där utmaningar ska vändas till möjligheter och motgångar vändas till framgångar genom förändring och utveckling.

Du är en av de ledande i den kreativa processen och tillsammans med strateger, digitala experter, underfundiga kreatörer, filmare, projektledare och många fler. Tillsammans får ni saker att hända.

Den person vi söker är nyfiken och gillar att fånga det komplexa för att sedan kommunicera det enkelt. Viktiga egenskaper i ditt arbete är att vara nyfiken på att lära sig mer, utvärdera fakta, vara en god lyssnare och se möjligheter.

Du har övergripande ansvar för det skrivna ordet med en förmåga att få kanalerna att samverka och att målgruppsanpassa budskap. Det är av högsta vikt att du är en person som snabbt kan sätta dig in i olika verksamheter, fånga upp marknads- och kommunikationsstrategier och anpassa det skrivna ordet efter kund och mål.

Kvalifikationer:
 • Erfarenhet av arbete på reklambyrå eller marknadsavdelning.
 • God social kompetens
 • Engagerad och positiv
 • Analytisk och nyfiken på att djupdyka i många branscher
 • God förståelse för service och att skapa resultat för kunden
 • Prestigelöst förhållningssätt och inbjudande till feedback på ditt arbete
 • God kunskap gällande att arbeta riktat mot olika målgrupper och i olika kanaler
 • Stark arbetsmoral
 • Behärskar engelska i tal och skrift
Meriterande är om du har högskoleexamen inom journalistik, kommunikation, PR eller motsvarande.

Så ansöker du
Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsättas så snart rätt person hittas. Skicka därför in din ansökan till oss redan idag.

Vi ser gärna att du skickar in CV, personligt brev samt arbetsprover via ansökningslänken.

Tjänsten är en direktrekrytering till Mecs AB men alla ansökningar, ev. frågor kring tjänster och dylikt går via oss på Maxkompetens.

Ansvarig rekryterare är Ida Svensson, 070-0915912,

Mer om Mecs
Mecs verksamhet är inriktad på att bygga långsiktighet och lönsamhet för uppdragsgivarna genom kommunikation och starka varumärken som konkurrensmedel. Mecs affärsidé är att under ett och samma tak erbjuda ett komplett utbud av resurser som täcker hela kundens kommunikationsbehov.

Digitalisering, snabb utveckling, ökad konkurrens och transparens i marknaden samt ett komplext medialandskap har skapat ett stort behov från marknaden att hitta en långsiktig affärspartner. Genom våra kompetenser inom business, brands and communication säkerställer vi våra kunders affärsmål från strategi till taktiska aktiviteter. Tillsammans med våra kunder får vi mediakanalerna att samverka så summan av helheten blir långt effektivare än delarna var och en för sig.

Mecs verksamhet bygger på flexibilitet med hög spetskompetens inom:
 • Affärsutveckling
 • Varumärkesstrategi
 • Digital närvaro
 • Webb- och systemlösningar
 • Film och animation
* Foto och Illustration
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Halmstad
Yrkesroll Marknadsföring, Copywriter
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.