Strategisk Copywriter till Mecs i Halmstad!

Strategisk Copywriter till Mecs i Halmstad!

Nu söker vi en riktigt duktig copywriter till Mecs
Mecs är en affärsmässigt inriktad strategi- och reklambyrå som skapar effektiv kommunikation genom en kombination av kompetenser inom affärsstrategi, kommunikationsstrategi och kreativa designteam. Vi söker dig som är en riktigt vass copy.

Vår affärsmodell delar tydligt in Mecs kompetenser i tre ben - business, brands och communication. Mecs bedriver affärsstrategi och digital affärsutveckling, strategi för varumärke, kommunikation och koncept samt effektiv kommunikation i alla kanaler. Som Copy kommer du att bli en viktig spelare i alla tre benen.

Som copywriter hos Mecs kommer du bland annat att vara delaktig vid kundmöten, fånga upp essensen i våra kunders varumärken och lyfta fram deras styrkor i skrift. Dina arbetsuppgifter varierar mycket - allt ifrån varumärkesstrategier och kommunikationsplattformar till kreativa koncept i alla kanaler.

Vi växer och söker dig som tillsammans med oss vill utveckla våra kunders affärer i en kreativ och positiv miljö med många duktiga spetskompetenser. Vi har stor affärsförståelse och tar ett stort ansvar för våra kunders utveckling. Det tillsammans med 21 år i branschen har gett oss stor erfarenhet av att få våra kunders varumärken att bli starka och framgångsrika.

Vi uppskattar engagemang och ödmjukhet inför varandra, inför kundens utmaning och inför en bransch i stark utveckling, liksom prestigelöshet. Vi är stolta, drivna och nytänkande. Vi är modiga och tar för oss. Det har gjort oss till en av södra Sveriges mest framgångsrika byråer.

Hos oss kan du dessutom förvänta dig en fantastisk arbetsmiljö, i helt nya, fräscha lokaler med mycket plats för kreativitet, utveckling och samvaro för våra olika team. Vi förväntar oss att du har stor aptit för din expertroll, är en problemlösare, en lagspelare, tänker affärsmässigt och har ett brinnande intresse för kreativa idéer som skapar värde för våra kunder.

Din profil
Vi söker dig som är idérik och kan sätta saker i sitt sammanhang och måla ut det i skrift. Som copywriter på Mecs är du en del i teamet när ett nytt idékoncept ska tas fram och när något ska sättas på pränt. Du kommer att arbeta mot många typer av branscher.

Du är ledande i den kreativa processen och arbetar tillsammans i team med andra kreatörer, projektledare, webbutvecklare och strateger. Brainstormar fram vinkelvolter i bild- och textkopplingar - såna som når och berör mottagaren, oavsett hur mycket det "brusar".

Den person vi söker är nyfiken och gillar att fånga det komplexa för att sedan kommunicera det enkelt. Viktiga egenskaper i ditt arbete är att vara en god lyssnare och problemlösare samt att kunna motivera idéer för såväl kund som medarbetare.

Övergripande ansvarig för det skrivna ordet med en förmåga att få kanalerna att samverka och att målgruppsanpassa budskap. Det är av högst vikt att du är en person som snabbt kan sätta dig in i olika verksamheter, fånga upp marknads- och kommunikationsstrategier och anpassa det skrivna ordet efter kund och mål.

Kvalifikationer:
 • Erfarenhet av arbete på reklambyrå eller marknadsavdelning.
 • God social kompetens
 • Engagerad och positiv
 • Stark kommunikatör, speciellt skriftligt men även muntligt
 • God förståelse för service och att skapa resultat för kunden
 • Prestigelöst förhållningssätt och inbjudande till feedback på ditt arbete
 • God kunskap gällande att arbeta riktat mot olika målgrupper och i olika kanaler
 • Stark arbetsmoral
 • Behärskar engelska i tal och skrift
Meriterande är om du har högskoleexamen inom journalistik, kommunikation, PR eller motsvarande.

Så ansöker du
Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsättas så snart rätt person hittas. Skicka därför in din ansökan till oss redan idag.

Vi ser gärna att du skickar in CV, personligt brev samt arbetsprover via ansökningslänken.

Tjänsten är en direktrekrytering till Mecs AB men alla ansökningar, ev. frågor kring tjänster och dylikt går via oss på Maxkompetens.

Om Mecs
Mecs verksamhet är inriktad på att bygga långsiktighet och lönsamhet för uppdragsgivarna genom kommunikation och starka varumärken som konkurrensmedel. Mecs affärsidé är att under ett och samma tak erbjuda uppdragsgivaren ett komplett utbud av resurser som täcker hela kundens kommunikationsbehov.

Mecs verksamhet bygger på flexibilitet med hög spetskompetens inom:
 • Strategi
 • Reklam och tryckt media
 • Webb- och systemlösningar
 • Rörligt media
 • Foto och filmning
Genom våra kompetenser erbjuder vi inte bara kunskap inom alla medier utan får även mediekanalerna att samverka så att summan av helheten blir långt effektivare än delarna var och en för sig. Den snabba utvecklingen av medier samt en komplexitet i att göra rätt medieval har skapat ett stort behov från marknaden att hitta en långsiktig affärspartner.

Som heltäckande reklambyrå är vi ett välmående team som genom öppenhet och ärlighet trivs och har roligt tillsammans. Genom ett generöst förhållningssätt och en stor portion humor lär vi av varandra och hjälper varandra i stort och smått utan prestige för att leverera de bästa kommunikationslösningarna till våra kunder.

Om Oss
Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och vi finns på 6 orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1800 jobb. Våra kompetensområden är bl.a. HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik samt Industri.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Marknadsföring, Copywriter
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (12 dagar kvar)