Trainee Logistik/Supply Chain - region Halmstad

Trainee Logistik/Supply Chain - region Halmstad

Trainee Logistik/Supply Chain - region Halmstad
Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra 200 butiker runt om i Sverige. Vi har bevisat att bra mat inte behöver kosta mer!
För att ytterligare utveckla Lidl Sverige söker vi nu en trainee till ett utvecklingsprogram där du får en bred bas inom områden som supply chain, logistik och lager. Vi ger dig som är högskoleutbildad en gedigen fortsatt utbildning, nya utmaningar och goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl. Din framtida geografiska placering kommer att vara på vårt centrallager i Halmstad.

Traineeprogrammet
Under 1,5 inspirerande och intensiva utbildningsår får du en gedigen inblick i vår organisation och vårt arbetssätt.
Vi är väldigt måna om att alla anställda, oavsett position, ska ha en god förståelse för vår kärnverksamhet - butiksförsäljning. Därför inleds traineeprogrammet med ca en månads utbildning/arbete inom vår försäljningsorganisation. Detta med syfte att få förståelse för logistiken i hela kedjan.
Nästa del utgörs av en totalt 10 månader lång utvecklingsfas, indelat på ca 5 månader inom respektive område; supply chain och logistik/lager. Supply Chain är länken mellan centrala inköpsavdelningen, den regionala försäljningsverksamheten och logistikavdelningen. Avdelningen ansvarar för varuflödet inom Lidl samt vilka varumängder som beställs till lagret och våra butiker.
Lagrets logistikavdelning ansvarar för transport, lager och återvinningsfrågorna för Lidl, med fokus på hållbarhet, innovation och effektivitet. Verksamhetsområdet lager rymmer alla de funktioner, roller och processer som syftar till att utveckla, optimera och bedriva lager och förse våra butiker med varor på bästa sätt.
Den tredje fasen består av en månads fördjupningsdel åter i butik, för att knyta ihop helheten i samtliga processer och säkra upp kunskaperna i den övergripande logistikkedjan.
Sista fördjupningsfasen är 6 månaders specialisering/fördjupning inom något av dessa områden och fastställs i dialog och samråd med dig som trainee, utifrån ditt intresse och utifrån verksamhetens behov.
Under traineeprogrammet tar du del av olika interna ledarskapsutbildningar inom Lidl för att förkovra dig i hur vi som chefer förväntas leda Lidl och utveckla vår personal.
Efter kontinuerliga avstämningar och uppföljningar under programmets gång, är målet att du efter avslutat traineeperiod startar en karriär på Lidl och kan se fram mot en utvecklande framtid i en spännande bransch.

Vilka erfarenheter söker vi?
Vi söker dig som har en akademisk examen med goda resultat, gärna inom företagsekonomi eller närliggande inriktning. Som person är du ansvarstagande med en hög ambitionsnivå och en naturligt lösningsorienterad inställning. Du är analytisk och strukturerad i ditt arbetssätt. Din kommunikativa förmåga är stark och du har lätt för att arbeta i team och du trivs som bäst när du får bidra till andra människors utveckling. Har du tidigare ledarerfarenhet i någon form så ser vi det som värdefullt.
Office-paketet samt svenska språket i tal och skrift behärskar du väl och du har goda kunskaper i engelska. Det är meriterande om du även har goda kunskaper i tyska.
För att trivas hos oss är du en driven, öppen och initiativrik person. Du är nyfiken, kreativ och har en stark vilja att förstå sammanhang och lära dig nya saker.

Vad kan vi erbjuda dig?
För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Tjänsten är en heltidstjänst, med tillträde september 2021. Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden.

Har vi väckt ditt intresse?
Vi hoppas det i alla fall! I denna rekryteringsprocess använder vi oss av ett digitalt rekryteringsverktyg. Du kommer att behöva besvara ett antal frågor samt spela in 3 korta videoklipp. Går du vidare i processen kommer vi be om ett fullständigt CV. Du söker jobbet genom att klicka på länken, systemet kommer sedan skicka ut ett sms till angiven mobil där du enkelt följer instruktionerna. Sista ansökningsdag är 26 mars dock kommer ansökningarna hanteras löpande.
OBS! Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten.

Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta jobb005@lidl.se
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Supply chain manager, Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Trainee
Sista ansökningsdag 26 mars 2021 (26 dagar kvar)