Löneadministratör till Lernias kontor

Löneadministratör till Lernias kontor

Arbetsuppgifter

Som löneadministratör hos Lernia arbetar du med hela löneprocessen, från inrapportering av tider till färdig lönespecifikation, för våra drygt 5000 kollektivanställda konsulter över hela landet. Det innebär att du måste vara väl insatt i processens alla delar och kunna arbetet från ax till limpa. Löneprocessen i vår verksamhet omfattar ett stort antal löntagare och det är till din fördel om du har arbetat med större processer för minst 500 anställda. Då vi arbetar med många olika kollektivavtal måste du också ha god förmåga att läsa olika avtal vid till exempel granskning av lönefrågor.

Du kommer arbeta i två olika system, Aditro och Intelliplan. Utöver löneprocessen tillkommer att skriva AGI (Arbetsgivarintyg) för konsulter som slutat, ha kontakt med försäkringskassan i samband med konsulters sjukdom och kontakt med AFA i samband med avtalsförsäkringar.

Formell kompetens

För att vara aktuell för denna tjänst ser vi att du ha eftergymnasial utbildning inom löneadministration och/eller ekonomi. Du har ett par års erfarenhet av att arbeta med löner och lönefrågor och du besitter goda kunskaper om lagar och avtal inom personalområdet. Det är stark meriterande att ha arbetat i flera olika system för personal- och lönehantering, särskilt Aditro och Intelliplan.

Du har god datorvana och har stor kunskap i Officepaketet.

Meriterande med goda kunnskaper inom ITP.

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarstagande, noggrann och analytisk. Du har en god samarbetsförmåga, är flexibel, levererar god service och är bekväm med att arbeta självständigt i ett högt tempo, utan att tumma på kvaliteten i ditt arbete. Ser du lösningar när andra ser problem, är ambitiös och verkligen vill leverera ett gott resultat? Då kan du vara den vi söker.

Närheten till kollegor gör att vi tror att du är en social och trevlig person som har nära till skratt.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Provanställning med avsikt att övergå till en tillsvidareanställning

Tjänsten är på heltid och i Halmstad.

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia söker efter en löneadministratör till kontoret i Halmstad.

Lernia finns på fler än 100 orter i landet och vi matchar arbetsmarknadens behov med rätt kompetens. På så sätt bidrar vi med att minska kompetensgapen i samhället och skapa en hållbar arbetsmarknad för alla.

Vår vision är att vara främsta valet för alla som vill nå framgång genom rätt kompetens - för såväl individer som företag och organisationer.