Ekonomichef till Krönleins Bryggeri

Ekonomichef till Krönleins Bryggeri

Krönleins har en mycket lång tradition av ölbryggning. Familjens förste bryggare Johann Albrecht Krönlein, föds 1790 i Mainstockheim am Main i Franken, Bayern. I sex generationer har familjen drivit bryggeriverksamhet, vilket gör Krönleins till familjen med den längsta bryggartraditionen i Sverige. Historien om Krönleins Bryggeri i Halmstad går ända tillbaka till 1836 - då grundaren Anders Julius Appeltofft köper och startar sin verksamhet i det vackra korsvirkeshuset vid Stora Torg i Halmstad. Krönleins säljer öI, cider, blanddryck, läsk och vatten till Systembolaget, dagligvaruhandeln, restauranger och på export. Krönleins är Sveriges 5:e största bryggeri. Bolaget omsätter ca 250 MSEK och har 105 anställda.

Ansvarsområde som Ekonomichef

Krönleins Bryggeri söker nu dig som vill anta utmaningen som ny ekonomichef. Här får du en viktig nyckelposition för bolagets fortsatta utveckling. Som ekonomichef kommer du vara drivande i att utveckla rutiner och processer i nära samarbete med ledning samt andra kontaktytor, exempelvis: produktionschef, logistikansvarig samt bryggmästare för att säkerställa ett hållbart resultat över tid. I rollen ingår även att aktivt driva digital utveckling för ekonomiavdelningen där du leder projekt för att utveckla funktionerna i affärssystemet för att generera mer affärsnytta. Som ekonomichef leder du en grupp kompetenta medarbetare om 6 personer inom ekonomi och IT.
  • Bokslut och rapportering
  • Budget, prognos, resultatanalys och riskbedömningar
  • Controlling- kontinuerliga avstämningar med avdelningsansvariga
  • Driva digital utveckling
  • Produktkalkyler och kundprisberäkningar
  • Investeringskalkyler
  • Personalansvar för ekonomi, lön och IT
Bakgrund

Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med en tidigare erfarenhet inom redovisning. Det är en stor fördel om du har en bakgrund från tillverkningsindustrin. Helst ser vi att du har haft personalansvar tidigare men rollen kan även passa dig som vill ta nästa steg i karriären med möjlighet att utvecklas vidare i en ledarskapsroll. Det är en stor merit om du har tidigare erfarenhet av affärssystemet Microsoft Dynamics AX.

Din profil

För att vara framgångsrik som ekonomichef är det viktigt att du är en resultatinriktad person som på ett prestigelöst sätt är verksamhetsnära i din roll. Du ser möjligheter till utveckling och gillar att initiera förbättringar med en stor förmåga att koppla ihop ekonomi, människor och produktion. Vidare är du en inkluderande och öppen ledare som trivs med att motivera och utveckla medarbetare i en organisation som är i förändring. Du har en god social kompetens och en förmåga att kommunicera mot olika kontaktytor där du aktivt stöttar med din specialistkunskap.

Vad erbjuder vi dig?

Du erbjuds en intressant och spännande tjänst som ekonomichef i ett unikt och anrikt bolag som ägs av Sveriges äldsta bryggarfamilj. Du kommer ha stor möjlighet till inflytande i din roll med stor frihet att driva utveckling och digitalisering av ekonomiavdelningen.

Ansökan

Frågor om tjänsten besvaras av Ellinor Dam, Rekryteringskonsult på A-Talent Finance, ellinor.dam@afinance.se. Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 juli 2022 (15 dagar kvar)