Ekonomichef med controllerinriktning sökes till Krönleins Bryggeri i Halmstad

Ekonomichef med controllerinriktning sökes till Krönleins Bryggeri i Halmstad

Krönleins Bryggeri söker nu dig som vill anta utmaningen som Ekonomichef i bolagets turn around-resa. Som Ekonomichef kommer du att inneha en nyckelposition för den fortsatta utvecklingen och du kommer att ha stor möjlighet att påverka bolagets riktningTill din hjälp har du 6 medarbetare som förutom ekonomi ansvarar för lön, IT och reception. Du rapporterar till VD.

Ansvarsområde som Ekonomichef
 • Bokslut och rapportering
 • Personalansvar för ekonomi- lön-, IT och reception
 • Budget, prognos, resultatanalys och riskbedömningar
 • Controlling; kontinuerliga avstämningar med avdelningsansvariga
 • Produktkalkyler och kundprisberäkningar
 • Investeringskalkyler
 • HR-ansvar; ansvara för policy, arbetsmiljö, skyddskommitté, lönekartläggning mm
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med flera års erfarenhet som kvalificerad redovisningsekonom eller ekonomichef, gärna i en tillverkande verksamhet. Controllerbakgrund går också bra under förutsättning att du har god kännedom om regelverk för redovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet från produktionsekonomi. Helst ser vi att du har haft personalansvar tidigare men detta kan också vara att detta är nästa steg i din karriär.

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i denna roll är det viktigt att du är prestigelös och drivs av att arbeta verksamhetsnära. Du har en god social kompetens och känner ett starkt engagemang i företagets utveckling samt en stark vilja att göra skillnad. Du har en god förmåga att kommunicera även för icke-ekonomer.

Placeringsort: Halmstad

Om Krönleins Bryggeri AB

Krönleins har en lång tradition av ölbryggning. 1:e Bryggaren Johann Albrecht Krönlein, föds i Mainstockheim am Main i Franken dvs i norra Bayern. I sex generationer har familjen drivit bryggeriverksamhet, vilket gör Krönleins till familjen med den längsta bryggartraditionen i Sverige. Historien om Krönleins Bryggeri i Halmstad går ända tillbaka till 1836 - då grundaren Anders Julius Appeltofft köper ett korsvirkeshus vid Stora Torg i Halmstad

Krönleins säljer öl, blanddryck, läsk och vatten till Systembolaget, dagligvaruhandeln, restauranger och på export. Krönleins är Sveriges 5:e största bryggeri, omsätter ca 200 MSEK och har 105 anställda.I denna rekryteringsprocess samarbetar Krönleins Bryggeri med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd 070-76481 04. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Så länge annonsen ligger ute på vår hemsida är tjänsten sökbar.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Controller, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)