Verksamhetsinriktad Ekonomichef till Hako Ground & Garden AB

Verksamhetsinriktad Ekonomichef till Hako Ground & Garden AB

Om kunden
Hako Ground & Garden AB är en av de ledande aktörerna på marknaden gällande maskiner för skötsel av inomhus- och utomhusytor.

Hako Ground & Garden AB med dotterbolagen Hako Ground & Garden AS i Norge och Oy Hako Ground & Garden Ab i Finland ingår i den tyska industrigruppen Hako GmbH. Det svenska bolagets huvudkontor ligger i Halmstad och vi har dessutom försäljnings- och servicekontor i Stockholm, Malmö, Västerås och Kumla. Koncernen i Skandinavien har ca 150 anställda och omsätter över 500 MSEK. Läs mer om företaget på Hako.se eller ägargruppen Possehl.de

Arbetsbeskrivning
För Hako Ground & Garden AB söker vi en verksamhetsinriktad ekonomichef med god analytisk förmåga. Bolaget är placerat i Halmstad och tjänsten är en tillsvidareanställning.

I rollen som ekonomichef kommer du att arbeta i ett nära samarbete med VD, ledning och organisationen i övrigt med fokus på ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du ansvarar för den ekonomiska rapporteringen, analys och uppföljning. I rollen som ekonomichef har du ansvar för att kompetensutveckla, implementera, effektivisera och förbättra rutiner och processer. Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för ekonomiavdelningen som består av fem personer. Du förväntas arbeta löpande med kompetensutveckling av gruppen samtidigt som du arbetar med verksamhetsutveckling och verksamhetsförbättring i linje med bolagets strategi.

Erfarenhet
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att arbeta som ekonomichef, gärna i internationell miljö. Du har erfarenhet av att arbeta i en sälj- och serviceorganisation och har lett förbättringsprojekt av ekonomifunktioner. Du är van vid att arbeta affärsnära, framåtriktat och strategiskt i nära samarbete med VD och ett bolags alla funktioner. Du trivs med att kunna påverka ditt arbete och ser utvecklingsmöjligheter som en drivkraft. Vidare talar du och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är prestigelös och trygg som person med god förmåga att skapa en positiv atmosfär omkring dig. Du tar dig an nya arbetsuppgifter med stort driv och engagemang och har ingenting emot att kavla upp ärmarna samtidigt som du har lätt för att skapa förståelse och intresse för affärerna inom organisationen.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan, i form av CV och personligt brev, snarast då vi arbetar med löpande urval.

A-Finance, tidigare Contaplus, är ett specialiserat rekryterings- och konsultföretag inom ekonomi och finans. Vår vision är enkel: med hög kvalitet och öppenhet nås framgång tillsammans. A-Finance ingår i Palm & PartnersGruppen som består av starka varumärken för Bemanning, Rekrytering och Search. Våra bolag sysselsätter årligen 3 000 medarbetare och samarbetar med 500 kundföretag.
Mer info
Kontaktperson Jeanette Liljeblad
Telefon 0767760190
Område Halmstad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av A-Finance
Sista ansökningsdag 30 apr 2020 (23 dagar kvar)