Mjukvaruutvecklare - Wireless

Mjukvaruutvecklare - Wireless

Om oss
Utvecklingsavdelningarna på HMS Industrial Networks utvecklar både hård- och mjukvara för nätverksprodukter som används av tusentals kunder världen över. I Sverige är vi ett relativt ungt, men erfaret team på ca 70 personer, som arbetar med världsunika lösningar i teknikens framkant både i Halmstad och Mölndal, där flertalet sitter i Halmstad.

Vi har en öppen och trevlig arbetsatmosfär där det är högt till tak och där personlig utveckling står högt på agendan.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta med att utveckla den firmware som finns inbyggd i våra nya trådlösa produkter för industriell kommunikation som används alltmer på fabriksgolv världen över (Anybus Wireless). Vi ser ett stort och ökande intresse för dessa produkter och behöver därför utöka vårt utvecklingsteam.

Arbetsuppgifterna består av att utveckla och underhålla våra wireless-produkter samt göra kundanpassningar av dessa. I arbetet ingår specifikation, mjukvarukonstruktion, verifiering och rapportskrivning för att se till att produkterna uppfyller marknadens krav.

Du kommer även att bistå försäljnings- och produkt- och supportavdelningen med teknisk kompetens i möten med kunder, vilket kan omfatta resor i och utanför landet.

Detta är en tjänst med stor frihet att utforma och utveckla den tekniska sidan av HMS wireless-erbjudande.

Om dig
Du har en högskoleexamen inom data, elektronik eller motsvarande och vi ser gärna att du har arbetat ett par år med utveckling av inbyggda system för realtidsapplikationer.

Du har stenkoll på programmering i C/C++ med vana av verktyg för versionshantering och kodgranskning och en solid kunskap om trådlösa tekniker som WLAN/BT/BTLE från högskola eller arbetsliv. Det är en merit om du har utvecklat automatiska funktionstester t ex i Phyton.

Som person är du analytisk, nyfiken och drivande och du får en kick av att lösa kluriga problem. Du arbetar gärna tillsammans i grupp, men kan även driva egna projekt och du har förmågan att kunna förklara komplicerade tekniska processer för andra och se till att de förstår, både på svenska och engelska.

Framförallt brinner du för trådlös teknik och tycker det är kul att arbeta i teknikens framkant.

På HMS kommer du att kunna utveckla ditt tekniska kunnande och arbeta tillsammans med några av världens ledande experter på industriell kommunikation.
Mer info
Kontaktperson Malin Remkéus
Telefon 035-299 61 70
Område Halmstad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 okt (18 dagar kvar)