Biomedicinsk Analytiker inr. Mikrobiologi till Getinge

Biomedicinsk Analytiker inr. Mikrobiologi till Getinge

Arbetar du idag som biomedicinsk analytiker och är redo för nästa utmaning i en internationell miljö där du erbjuds stora möjligheter att både bidra och påverka? Har du ambitionen om att bli expert inom en specifik produkt samtidigt som du motiveras av att arbeta i en organisation som arbetar för att spara liv och säkerställa utmärkt vård?

Om tjänsten

Getinges R&D-team för Surgical Workflows arbetar med både nyutveckling såsom vidareutveckling av redan befintliga produkter. Idag drivs utveckling av en ny teknik och produkt för lågtempererad väteperoxidsterilisering, projektet är nu i test och veriferingsfas där produktens effektivitet och funktion behöver utvärderas. Metoden för att göra detta kräver nya icke-standardiserade metoder varpå man därför bygger ett helt nytt labb samt utökar verifieringsteamet, idag bestående av fem medarbetare, med en biomedicinsk analytiker.

Som biomedicinsk analytiker kommer du att ansvara för att utveckla men också att validera och exekvera de metoder som krävs för att påvisa och säkra effektiviteten i produkten.

I rollen ingår att arbeta med:
  • Utveckla och validera metoder för att:
  • o Inokulera typiska testobjekt (endoskop, lumen etc.) med en specifik mängd sporer.
  • o Validera inokuleringsmetoder genom att räkna överlevande sporer (CFU).
  • o Skörda sporer efter att testobjekten har steriliserats och bedöma effektiviteten.
  • Förbereda och analysera bearbetade testobjekt.
  • Agera huvudkontaktperson för externa laboratorier när Getinges anläggningar och/eller kunskap är otillräckliga.
  • Ansvara för labbet innefattande både processer, rutiner samt utrustning.
  • Utvärdera, tillämpa och säkerställa att olika standarder följs.
Rollen är placerad i Getinge, Halmstad, och du rapporterar till Team Leader, Design Effectiveness.

Är det här du?

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker och som har inriktning och erfarenhet av att arbeta med mikrobiologi. Har du skaffat dig motsvarande erfarenhet och kompetens genom forskning och- eller arbete är det också av intresse. Då du kommer att vara den som är ytterst ansvarig för att säkra både processer, rutiner och analyser ser vi att du har minst fem års erfarenhet av en liknande roll. Det är av stor vikt att du känner dig trygg i din yrkesroll och motiveras av möjligheten av att var med och bygga upp något nytt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är både nyfiken, noggrann och självständig i ditt arbete. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo och i en händelserik miljö samtidigt som du håller en hög kvalité i din leverans och rapportering.

Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning med start omgående som löper under hela 2021 med chans till förlängning.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Getinge med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Carolina Eskengren 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Carolina Eskengren
Telefon 08-120 50 427
Område Halmstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 jan 2021 (81 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Together we can make a difference.

At Getinge we are dedicated and passionate about helping our customers to save lives and ensure excellent care. We provide innovations for operating rooms, intensive-care units, sterilization departments and for life science companies and institutions. A position at Getinge will provide career opportunities that both inspire and challenge. Here, you can make a difference every day! https://www.getinge.com/se/