Utbildare Teknisk bevakning

Utbildare Teknisk bevakning

Vi söker en initiativrik utbildare inom teknisk bevakning. Vill du bidra till att utveckla Försvarsmaktens framtida kompetens inom området teknisk bevakning?

Området teknisk bevakning innehåller larm och övervakningsteknik. Tekniken används nationellt och internationellt där område eller byggnader behöver förses med larm eller övervakas med kameror. Kursdeltagarna på FMTS är teknisk personal som under- och drifthåller utrustningen. Ledningssystemavdelningen på FMTS utbildar civil och militär teknisk personal inom drift och underhåll. Avdelningen består av 35 medarbetare. Här finns djup teknisk kunskap inom områden såsom informationssystem, samband och radarsystem, strömförsörjning och elsäkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera/ samordna samt genomföra teknisk utbildning för system inom teknisk bevakning. Du bidrar även till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer
  • Gymnasieutbildning, teknisk inriktning med arbetslivserfarenhet inom IT/datateknik eller eftergymnasial utbildning inom IT/datateknik.
  • Körkort klass B.
  • Goda kunskaper och förmåga i engelska och svenska i såväl tal som skrift
Meriterande
  • Pedagogisk erfarenhet
  • Genomförd värnplikt/GMU
  • Arbete inom Försvarsmaktens ledningsstödsystem
  • Erfarenhet av larmhantering av inbrottslarm
  • Erfarenhet av inpasseringssystem och övervakningskameror
  • Virtualisering
Personliga egenskaper
Som person har du en god pedagogisk förmåga och trivs med att se andra människor utvecklas. Du är initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Heltid. Tjänsten är civil (C) och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Arbetsort Halmstad.
Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ett ämne med anknytning till sökt befattning.

Kontaktpersoner
Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av: Sektionschef Dan Larsson (Ledningssystemavdelningen). Nås via växelnummer 035-2662571.

Fackliga företrädare (nås via växelnummer 035-2662000):
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn
OFR/O: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-23. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 feb 2020 (2 dagar kvar)