Utbildare Elkraftsystem

Utbildare Elkraftsystem

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare. Är du pedagogisk och intresserad av att lära ut teknik till andra? Vill du jobba med strömförsörjning och elteknik inom militära ledningsplattformar? Vill du ha ett jobb med omväxlande arbetsuppgifter och personliga utvecklingsmöjligheter? Då ska du söka denna befattning!

Ledningssystemavdelningen på FMTS utbildar civil och militär teknisk personal inom drift och underhåll. Avdelningen består av ca 30 medarbetare. Här finns djup teknisk kunskap inom områden såsom informationssystem, samband och radarsystem, strömförsörjning och elsäkerhet. Samtliga delar ingår i det vi kallar för ledningssystem.

Alla enheter inom Försvarsmaktens stridskrafter behöver någon form av strömförsörjning. Försvarsmaktens strömförsörjning sker med hjälp av både rörliga och stationära system för fältförband och fasta anläggningar. Området är spännande och i ständig förändring och utvecklas med ny materiel.

Jobbet som utbildare inom elkraftområdet är omväxlande och teknikområdet är inne i ett teknikskifte från gammal teknik till ny. Detta innebär en hel del egen kompetensutveckling och att du är naturligt nyfiken inom området. Kursdeltagarna är till största delen teknisk personal som underhåller och drifthåller ledningsplattformarna. Utbildning som ges sker i kursform där kurstiden varierar från timmar upp till tre veckor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera och genomföra teknisk utbildning för elkraftsystem, men också grundläggande kurser som berör elsäkerhet samt komplettera nuvarande kompetens inom områdena ellära, elkraft, reservkraft.

Arbetsuppgifterna kommer under första året vara riktat mot att genomföra grundutbildning av våra elever, för att under följande år kunna stötta på mer systemspecifik utbildning.
Att tjänstgöra som lärare vid FMTS innebär dessutom att bidra till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer
  • Specialistofficer teknisk tjänst OR6/7
  • Gymnasial utbildning inom eltekniskt/elkrafts-område eller utbildning/kompetens som bedöms likvärdig.
  • Erfarenhet inom ellära, elschema, generatorkunskap samt kunskap om PLC teknik.
  • Erfarenhet av FMEAF tillfällig elanläggning.
Meriterande
  • Förbränningsteknik. Motorlära i Ottomotor och Dieselmotor.
  • UPS och batteriteknik.
  • Praktisk erfarenhet av felsökning, reparation av strömförsörjningssystem.
  • Pedagogisk erfarenhet
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten kopplat till ledningssystem.
  • B Körkort
Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av förbättringar. Du känner dig bekväm i lärarrollen och som föregångsman i militär miljö. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning. Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten. Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet. Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av Sektionschef Stefan Karlsson som nås via telefonnummer 035-2662789.

Fackliga företrädare (nås via växelnummer 035-2662000):

HSOF: Anders Norén
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Jansson

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-21.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)