Teknisk utbildare inom trådlös kommunikation

Teknisk utbildare inom trådlös kommunikation

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under 2020 anställa nya medarbetare. Är du pedagogisk och intresserad av att lära ut teknik till andra? Vill du jobba med trådlös kommunikation inom militära systemplattformar? Vill du ha ett jobb med omväxlande arbetsuppgifter och personliga utvecklingsmöjligheter? Då ska du söka denna befattning!

Jobbet som teknisk utbildare inom trådlös kommunikation är omväxlande.Teknikområdet är inne i ett skifte från gammal teknik till ny. Detta innebär egen kompetensutveckling och att du är naturligt nyfiken inom området. Kursdeltagarna är civil samt militär teknisk personal som underhåller och drifthåller systemplattformarna.

Om enheten
Ledningssystemavdelningen på FMTS utbildar teknisk personal inom drift och underhåll. Avdelningen består av 36 medarbetare. Här finns djup teknisk kunskap inom områden såsom informationssystem, samband, radarsystem, strömförsörjning och elsäkerhet. Samtliga delar ingår i det vi kallar för ledningssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera och genomföra teknisk utbildning för system inom radio/trådlös kommunikation, men också grundläggande kurser som berör t.ex. radioteknik, vågutbredning, antennteknik.
Att tjänstgöra som teknisk utbildare vid FMTS innebär dessutom att bidra till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom elektro eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • 3 års erfarenhet av trådlös kommunikation och/eller analog och digital radioteknik.
  • Körkort klass B
Meriterande
  • Pedagogisk erfarenhet
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten kopplat till ledningssystem.
  • Praktisk erfarenhet av felsökning, reparation av elektronisk utrustning
  • Radioamatörcertifikat
Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av ständiga förbättringar.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt erfarenhet.

Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning i civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning. Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten.
Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Kontaktpersoner
Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av Sektionschef Stefan Karlsson 035-2662789.

Fackliga företrädare:
HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn
Ovanstående nås via växel nr 035-266 20 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-14. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för tjänsten.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 mars 2020 (23 dagar kvar)