Teknisk utbildare inom El, Elkraft och Elsäkerhet

Teknisk utbildare inom El, Elkraft och Elsäkerhet

Är du intresserad av teknik? Vill du vara delaktig i att stärka och utveckla den tekniska kompetensen inom Försvarsmaktens Ledningssystem?

I så fall har vi en plats för dig - Tillsammans utbildar vi Försvarsmaktens tekniska personal.

Ledningssystemavdelningen på FMTS Utbildningsenhet arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter (Armén, Flygvapnet, Marinen). Här finns djup teknisk kompetens inom olika tekniska områden. Gemensamt för dem är att de berör ledningssystem på ett eller annat sätt. Ledningssystemavdelningen består idag av 28 medarbetare indelade i 2 sektioner. På avdelningen finns djup teknisk kompetens t ex inom teknikområden som el, IT-säkerhet, trådlös kommunikation, server- och klienthantering, krypto och radar.

Utbildningarna sker i kursform där kurstiden varierar från en dag upp till flera veckor.

Nu söker vi dig med driv och nyfikenhet: med teknisk bakgrund/erfarenhet som vill arbeta med utbildning på militära system inom El- området. Arbetet innebär genomförande av kurser som berör t.ex. elsäkerhets utbildningar, FMEAF (Tillfälliga elanläggningar i Försvarsmakten), mätteknik och felsökning. Du kommer även att utbilda inom materielspecifika system som varmluftsaggregat, elverk 15, 20, 40 och 70 kVA, kraftförsörjning i Försvarets Telenät samt ny materiel inom elområdet. Arbetet innebär också att utbilda och genomföra förebyggande underhåll, grundtillsyn och vid behov felsökning.

Du kommer utifrån inkomna behov från förband skapa nya kurser alternativt kursutveckla befintliga. Tjänsten innebär resor i samband med genomförande av vissa utbildningar eller för att delta vid möten. Du kommer att samarbeta med både externa och interna utbildare samt agera kurschef vid genomförande av kurser. Tjänsten innebär även att du ska kvalitetssäkra och följa upp inköpta kurser.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi är en avdelning med stark avdelningsanda där samarbete är i fokus.

Att tjänstgöra som teknisk utbildare vid FMTS innebär dessutom att bidra till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom elektro, teknik eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Kunskap och erfarenhet inom automation från industri eller annan likvärdig verksamhet.
  • Svensk medborgare.
  • Körkort klass B
Meriterande
  • Pedagogisk erfarenhet
  • Erfarenhet av digitala utbildningsmiljöer, Försvarsmakten använder sig i dag av ItsLearning för NBL (nätbaserat lärande).
  • Praktisk erfarenhet av felsökning, reparation av elektrisk utrustning.
Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har ett intresse att fungera som teknisk utbildare och ta till dig nya kunskaper och drivas av ständiga förbättringar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt erfarenhet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning i civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning. Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten.
Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet. Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet.

Kompetenshöjande åtgärder sker regelbundet med individuella utvecklingsplaner.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av Sektionschef Ola Johnsson 0708 - 573 578.

Fackliga företrädare:
HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn
Ovanstående nås via växel nr 035-266 20 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för tjänsten.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 jan 2021 (3 dagar kvar)