Teknisk utbildare Försvarets telenät FTN

Teknisk utbildare Försvarets telenät FTN

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare. Tycker du om att kommunicera och få andra att lyssna? Är du pedagogisk och intresserad av att lära ut teknik till andra? Då är du välkommen med en ansökan!

FTN är Försvarsmaktens landsomfattande transportvägar/transmissionsnätet för tal och data. Området är spännande och i stor förändring och utvecklas mot högre bandbredd, IP-tjänster, störtålighet och säkerhet. Kursdeltagarna på FMTS är till största delen teknisk personal som under- och drifthåller ledningsplattformarna. Ledningssystemavdelningen på FMTS utbildar civil och militär teknisk personal inom drift och underhåll. Avdelningen består av ca 30 medarbetare. Här finns djup teknisk kunskap inom områden såsom informationssystem, samband och radarsystem, strömförsörjning och elsäkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera och genomföra teknisk utbildning för system inom telekommunikation. Du bidrar även till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom telekom eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Dokumenterad erfarenhet av telekommunikation.
Meriterande
  • Pedagogisk erfarenhet
  • Genomförd värnplikt/GMU
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten kopplat till ledningssystem.
  • Erfarenhet av SDH/PDH , Ethernet, DWDM, xDSL, Radiolänk.
  • Körkort lägst klass B.
  • Goda engelskakunskaper (tal och skrift).
Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du är prestigelös, nyfiken och har en god pedagogisk förmåga och trivs med att se andra människor utvecklas. Du har god förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av ständiga förbättringar. Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Heltid. Tjänsten är civil (C) och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ett ämne med anknytning till sökt befattning.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av: Sektionschef Stefan Carlsson (Ledningssystemavdelningen). Nås via växelnummer 035-2662000.

Fackliga företrädare (nås via växelnummer 035-2662000):

HSOF: Anders Norén
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Jansson

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-21.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Data & IT, IT-Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)