Teknisk lärare inom flygteknik

Teknisk lärare inom flygteknik

Om enheten

El/Telesektionen är en del av Grundläggande Teknikavdelningen vid Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS).

Befattningen erbjuder

Vi söker nu en teknisk lärare inom flygteknik. Vi kan erbjuda ett mycket stimulerande och intressant arbete som lärare och tillsammans med oss finns möjligheter till utveckling inom både teknik och pedagogik. Vi bedriver utbildning inom flera olika områden så som elteknik, datateknik, radio/transmission, sensor, avionik m.m.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

En stor del av arbetet som teknisk lärare vid El/Telesektionen innebär att planera och genomföra teknisk utbildning inom avionik/elektroteknik men du kommer också att genomföra materielunderhåll på förekommande materiel. Arbetet ställer krav på en bred teknisk förståelse och du utbildar i både praktiska och teoretiska ämnen.

Kvalifikationer

Önskvärda kvalifikationer för denna tjänst är att du är militär flygtekniker med RML-certifikat B2. Resor förekommer i tjänsten vilket innebär att du måste inneha B-körkort.

Meriterande

Bred praktisk erfarenhet av felsökning, reparation av avioniksystem på försvarsmaktens flygsystem. Goda kunskaper i engelska, i både tal och i skrift.

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du är utåtriktad, kreativ och lösningsfokuserad. Du ska kunna arbeta för att skapa trivsel och gemenskap och kommer att fungera som mentor för våra kursdeltagare. Du är därmed en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vi ser gärna att du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivs av att förbättra pedagogiken inom lärandet. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden men också för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel vid utformning av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Detta är en militär tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.
Befattningen är placerad på FMTS i Halmstad.
Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Upplysningar om tjänsten

Du är välkommen att kontakta Lars Mannari på tel 070-5251708.

Fackliga företrädare

HSOF: Zoltan Kolar
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Jansson

Alla fackliga företrädare nås via växeln 035-266 20 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-25. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (10 dagar kvar)