Tekniker till Luftvärnsverkstaden Halmstad

Tekniker till Luftvärnsverkstaden Halmstad

Har Du erfarenhet som tekniker och/eller elvana? Har Du ett stort teknikintresse och tycker om att jobba varierat? Då kan detta vara en ny utmaning för Dig!

Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får Du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer Du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.
Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid.

Markverkstad Väst är en avdelning inom FMTS Markverkstad med cirka 60 medarbetare, som bedriver verksamhet i Halmstad och Göteborg.
Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. FMTS levererar tjänster enligt kundkrav.

Markverkstad har företagscertifikat kyla vid INCERT och certifiering för ISO 9001 och tryckprovning ISO 17020.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att utföra service och underhåll på luftvärnsmateriel. Det ingår både felsökning och reparation i arbetsuppgifterna. Vi kommer erbjuda interna utbildningar på system och materiel då vi arbetar med unika produkter.

Som tekniker vid Mv Väst kommer Du att arbeta med olika typer av materiel som används inom Försvarsmakten, huvudsakligen luftvärnsmateriel och elverk. Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering och avveckling av materiel.

Kvalifikationer
  • Vi söker dig som har som har tekniskt gymnasium eller likvärdig utbildning
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Lägst B-körkort
Meriterande
  • Körkort C, CE, D, DE
  • Elbakgrund, gärna som behörig elektriker
  • Systemkunskap i SAP - Prio
Personliga egenskaper

För att passa bra in i vår arbetsgrupp ser vi att du är en teamplayer med stort driv och engagemang. Som tekniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Du är en lösningsorienterad person som trivs med problemlösning.
Vi söker dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Det krävs även att du är villig att lära och utveckla dina kompetenser som tekniker. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden.

Placering

Placeringsort Halmstad

Övrigt

Arbetet medför även krav på resor och tjänstgöring i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.

Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Skiftarbete kan komma tillämpas.

Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta Sektionschef Anne Herne Mobil: 073 302 65 49 E-post: anne.herne@mil.se

Fackliga representanter, nås på 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (12 dagar kvar)