Stabsofficer/stridsledningsbefäl till Lv 6 Genomförandeavdelning (G3)

Stabsofficer/stridsledningsbefäl till Lv 6 Genomförandeavdelning (G3)

Om tjänsten
G3 är den del av regementsstaben som säkerställer genomförandet och koordinering av all verksamhet på Lv 6 på kort sikt (innevarande år). Skarpa insatser och uppkomna händelser hanteras av G3.

Arbetet som stabsoffofficer/stridsledningsbefäl på G3 innebär övergripande att i ett mycket brett spektrum stödja arbetsprocessen vid regementsstaben genom både praktiska och administrativa uppgifter. Du hanterar egna återkommande uppgifter parallellt som du löser uppkomna ärenden och insatser.

Tjänsten innebär stort eget ansvar och en vilja att lösa en mängd olika uppgifter på kort och lång sikt. Uppgifterna på G3 sträcker sig från att planera och genomföra större uppgifter och insatser till att koordinera verksamheten på regementsnivå. Många av uppgifterna löses i samarbete med övrig personal vid regementsstaben.

Huvudsakliga uppgifter
Som stabsofficer vid Lv 6 genomförandeavdelningar leder du bland annat regementsordergivningar och ansvarar för VB-tjänsten inom garnisonen. Tillsammans med stabsassistenen ansvarar du för att upprätthålla Lv 6 lägesbild avseende verksamhet och orderläge. Du agerar som stridsledare vid uppkomna eller planerade insatser och operationer samt vid begäran om stöd till samhället. Du ansvar också för transportskyddstjänsten inom Halmstads garnison och för samordning av Lv 6 instruktörsförstärkningar vid bemanningar inom FM.

Du kommer arbeta vid staben som direkt underställd chefen G3. Du arbetsleder stabsassistenten vid G3 med vilken du tillsammans utgör det team som internt på G3 kallas G3 Genomförande (G3 Gen).

Kvalifikationer
  • YOFF SO7/OF2
  • God förmåga att använda Microsoft Office (word/powerpoint/excel)
Meriterande
  • Erfarenhet från tjänstgöring i högre stab, regementsstab eller bataljonsstab.
  • Godkänd för att arbeta i SWECCIS och ISUS
  • Godkänd för att hantera signalskyddshandlingar.
  • Signalskyddsbevis för MGL
  • Förarbevis pbil
Personliga egenskaper
Du är prestigelös, har god samarbetsförmåga och uppskattar arbete såväl självständigt som i grupp. I din personlighet är du noggrann, strukturerad och pålitlig. Du har förmåga att leda arbetsgrupper och verksamhet mot uppsatta mål. Har en hög stresstålighet och en hög social förmåga samt en social smidighet som är en framgångsfaktor för befattningen. Du har lätt för att få kontakt med andra människor och skapa goda relationer med andra enheter och förband.

Du följer Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod som beskriver de värden och det uppträdande vi anser vara avgörande för att lösa vårt uppdrag med framgång.

Stor vikt kommer att läggs vid personlig lämplighet. Vi lägger även stor vikt vid att du har en god fysisk status och kan delta fullt ut i ordinarie krigsbefattning.

Övrigt
VB-tjänstgöring sker på regelbunden bas liksom deltagande i övningar och insatser.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:
Mj Niklas Uddén per mail niklas.udden@mil.se eller telefon 070-663 41 44
Kn Anders Arvling per mail anders.arvling@mil.se eller telefon 070-355 10 05.

Fackliga företrädare:
Saco, Patrik Hansén
SEKO, Jörgen Stehn
OFR/S, Senadin Sela
OFR/O, Mikael Borgqvist
Samtliga nås via växeln på 035-266 20 00

Välkommen att registrera Din ansökan, innehållande CV samt övriga handlingar Du önskar åberopa senast den 2022-10-09 på adress: www.forsvarsmakten.se
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (1 dag kvar)