Stabsassistent till Lv 6 Genomförandeavdelning (G3)

Stabsassistent till Lv 6 Genomförandeavdelning (G3)

Luftvärnsregementet i Halmstad är inne i en spännande och utvecklande period med införande av nya vapensystem och förband. För att möta utvecklingen önskar regementsstaben rekrytera en stabsassistent vid genomförandeavdelningen (G3). G3 är en del av regementsstaben och den funktion som säkerställer genomförandet och koordinering av all verksamhet på Lv 6 på kort sikt. Skarpa insatser och uppkomna händelser så som beredskapsanpassningar och eftersök hanteras av G3. Du kommer att vara en viktig pusselbit i det dagliga arbetet och arbeta vid en avdelning med högt tempo och en härlig teamkänsla.

Huvudsakliga uppgifter

Arbetet som stabsassistent på G3 innebär övergripande att i ett mycket brett spektrum stödja arbetsprocessen vid regementsstaben genom både praktiska och administrativa uppgifter. Du hanterar egna återkommande uppgifter parallellt som du löser uppkomna ärenden. Stabsassistenten stödjer i huvudsak G3 men också resterande regementsstab och regementsledning vid behov.

Att vara stabsassistent på G3 innebär stort eget ansvar och en vilja att lösa en mängd olika uppgifter. Många av uppgifterna löses i samarbete med övrig personal på G3 och med övriga avdelningar i staben. Detta kräver god samarbetsvilja och stor förmåga att vara snabb och flexibel.

Kvalifikationer
  • Genomförd gymnasieskola med godkända betyg
  • Genomfört grundutbildning (GU) med godkända betyg alternativt värnplikt med godkända betyg
  • God förmåga att använda Microsoft Office (word/powerpoint/excel)
  • B-körkort
Meriterande
  • Utbildning som stabsassistent
  • Förarbevis minibuss, lastbil, ptgb, tptbg
  • Anställd i Försvarsmakten som kontinuerligt (k) eller tidvis (T) anställd
  • Godkänd för att hantera signalskyddshandlingar
Personliga egenskaper

Du är prestigelös, har god samarbetsförmåga och uppskattar arbete såväl självständigt som i grupp. I din personlighet är du noggrann, strukturerad och pålitlig. En hög social förmåga samt en social smidighet är en framgångsfaktor för befattningen.

Du förhåller dig till Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod som beskriver de värden, förmågor samt de uppträdande vi anser vara avgörande för att vi ska lösa vårt uppdrag med framgång.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet under rekryteringsarbetet.

Övrigt

Anställningsform: Inledningsvis provanställning i sex månader, därefter tidsbegränsad anställning som GSS/K enligt lagen om vissa Försvarsmaktsanställningar.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Halmstad

Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

För frågor gällande befattningen kontakta avdelningschef Niklas Uddén g3-lv6@mil.se.

Fackliga företrädare
OFR/O, Mikael Borgqvist
OFR/S, Senadin Sela
SEKO, Yvonne Assarsson
SACO, Patrik Hansén

Samtliga nås via växelnummer 035- 266 20 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (8 dagar kvar)