Produktionshandläggare

Produktionshandläggare

FMTS söker nu en serviceinriktad produktionshandläggare

Markverkstäderna är en avdelning som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyner, teknisk systemstöd, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar och inte minst reparationer.

Mv Väst är en sektion inom FMTS med cirka 70 medarbetare, som bedriver verksamhet i Halmstad och Göteborg.

Arbetsuppgifter

Som produktionshandläggare vid Mv Väst kommer du att arbeta med produktionsstöd i Marverkstadens ledning. Det är ett varierande arbete där ingen dag är den andre lik.

Du kommer att;
 • Handlägga sektionens ärenden inom arbetsmiljö, kvalité, miljö och säkerhetsfrågor
 • Stödja sektionens arbete med utbildningsplanering och upprättande av plan samt bevakning och uppföljning av densamma.
 • Stödja sektionens chefer inom personalområdet med administration av IT-behörigheter, ID-kort, personalförteckningar, kompetensförteckningar och kontakt med företagshälsovård, mm.
Rollen innebär en sammanhållande funktion inom sektionen för utlandsstöd och säkerhetsarbete, även för gemensamma inventeringar och mindre interna projekt. Det ingår även att stödja sektionens kontorsadministration med t ex dokumentation och inköp av gemensam utrustning.

Kvalifikationer
 • 2- eller 3-årig avslutad gymnasieutbildning med inriktning administration eller motsvarande utbildning eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av arbete som administratör eller liknande
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Goda datorkunskaper samt goda kunskaper i MS Officepaketet
 • B-körkort
MERITERANDE
 • Erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete, skyddsorganisation, riskanalyser, skyddsronder, åtgärdsplaner
 • Erfarenhet av arbete i certifierat kvalitetsledningssystem
 • Kunskap om Försvarsmakten
 • Utbildning inom arbetsmiljöområdet
 • Utbildning inom kvalitetsområdet
 • Utbildning inom personalområdet
PERSONLIGA EGENSKAPER/FÖRUTSÄTTNINGAR

Som person ser vi att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har även en ekonomisk medvetenhet där du fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du har ett strukturerat arbetssätt där du planerar, organiserar och prioriterar dina arbeten på ett effektivt sätt. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker. Du har förmåga att arbeta hårt och lägga ner tid, energi och engagemang på ditt jobb.

Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden

Om tjänsten

Befattningen är en civil tjänst. Anställningen är en tillsvidare tjänst som inleds med 6 månaders provanställning. I tjänsten kommer du att genomföra resor. Tjänsten innefattar även internationell tjänsteskyldighet samt på sikt krigsplacering.

Placeringsort är Halmstad. Tillträde efter överenskommelse.

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du söker och är lämplig för denna befattning.

Övrigt

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Lennart Wigner 070- 3192906

Ulla Grufberg Peterson 035-266 2900

Fackliga representanter: (kan nås via växeln 035-266 20 00)
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén

Vi vill ha din ansökan senast 2019-11-30

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (17 dagar kvar)