Plutonchef marktekniker elektro till Utbildningsenheten

Plutonchef marktekniker elektro till Utbildningsenheten

Om tjänsten
Befattningen som plutonchef specialistofficersutbildning teknisk tjänst inriktning marktekniker elektro är placerad vid Utbildningsenhetens programsektion i Halmstad.

Programsektionen bedriver utbildning inom teknisk tjänst i huvudsak mot programbunden utbildning OR.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som plutonchef är din huvudsakliga uppgift att genomföra specialistofficersutbildning teknisk tjänst med inriktning marktekniker elektro mot framförallt armén och flygvapnet.
Du kommer att ansvara för att planera, genomföra och följa upp utbildningen. En del i detta är specialistofficersrollen och funktionstaktiken som är en röd tråd genom utbildningen.
Du ansvarar även för framtagande av kursbeskrivningar tillsammans med lärare och slutrapport efter genomfört utbildningsår.

En viktig del i arbetsuppgiften är mentorskapet och den personliga utvecklingen av kadetten.

Enstaka veckor per år förväntas du ta en aktiv roll i de övningar som genomförs med kadetterna, i övrigt bedrivs arbetet i huvudsak från Halmstad med få resdagar.

Kvalifikationer:
  • Specialistofficer/officer.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska samt innehar B-körkort.
Meriterande:
  • Erfarenhet som kurschef alternativt chef på plutonsnivå.
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens utbildningssystem och ledarskap.
  • Erfarenhet från teknisk tjänst inom FM.
Personliga egenskaper:
Du har god förmåga att strukturera och planera eget arbete. Du är en föregångsperson som är trygg i dig själv och behärskar självständigt arbete. Du har en stark vilja att utveckla dig själv och ditt ansvarsområde, men framförallt en drivkraft att bidra till andras utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, heltid.
Arbetsort: Halmstad.
Beräknat startdatum/tillträde: 2022-01-01 eller enligt ök.
Befattningsnivå: OR 7 alt. erfaren OR 6.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. FMTS arbetar för en jämn könsfördelning, därför ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Johan Olsson, C SOU-sektionen, tel 073-247 49 20,
Karolina Bozic, HR, tel 073-150 7262.

Fackliga representanter:
HSOF Anders Norén,
OFR-S Roland Kramer,
SACO Nermina Dzanic,
SEKO Jörgen Stehn,
Samtliga nås via växeln på 035-266 20 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 15 nov 2021 (28 dagar kvar)